Ällistyttävää! Suomalaisyllättäjä jäätävässä iskussa – on jo lähimenneisyyden kovin maalilinko koko NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Jonkun korvaan otsikon sana ”yllättäjä” + Joonas Donskoi eivät ehkä kuulu samaan lauseeseen. Tilastot kuitenkin osoittavat sen, että San Jose Sharksin tulikuuma hyökkääjä tosiaankin on todella positiivinen yllättäjä lähimenneisyydessä syksyä ja vuodenvaihdetta vertailtaessa.

Kun syksyllä esimerkiksi yhdeksän ja sittemmin 13 ottelun maalittomassa putkessa tarponut Raahen lahja maailmalle latoi yöllä kaksi osumaa Edmonton Oilersia vastaan, nosti Donskoi koko kauden pistemääränsä jo lukemiin 11+11=22.

On totta, että tuo ei nyt sinänsä kuulosta minkäänlaiselta yllätykseltä, mutta se sen sijaan kuulostaa, että Sharksin tulikuuma viimeistelijä on koko sarjan paras maalintekijä aikavälillä 29.12.2018 – 9.1.2019.

Donskoi on latonut tässä ajassa peräti seitsemän rysää kuudessa pelissä, ja samaan on pystynyt vain Calgary Flamesin Johnny Gaudreau. Todella mairittelevaan tilastoon voit tutustua kattavammin painamalla tätä.

Kolmosketjun oikea laituri oli Oilersia vastaan edustamansa joukkueen suurimpia sankareita noilla mainituilla kahdella maalilla. Hänen tehotilasto jäi häikäisevästi kolme pinnaa plussalle.

Ottelun maalit ja tilastot näet tarkemmin napsauttamalla tätä.

Vuodenvaihteen kovin maalilinko oli ottelun kolmostähti.

LUE YÖN KIERROKSELTA MYÖS:
Ei mennyt taas ihan putkeen! Winnipeg ”riehui” kaukalossa, Patrik Laineen tilastoissa jälleen surkea epäkohta

Huh! Miro Heiskanen jatkoi tulokaskautensa maagista tekemistään – nousi todella harvinaiseen sakkiin NHL:ssä

Huikea tilastofakta! Avalanchen tulikuuma Mikko Rantanen kovemmassa vireessä kuin kukaan muu vuosikymmeniin

Suomalaishyökkääjä iski ensimmäisen maalinsa NHL:ssä! Osuma oli varsin erikoinen – katso video