Huikea tilastofakta! Avalanchen tulikuuma Mikko Rantanen kovemmassa vireessä kuin kukaan muu vuosikymmeniin

© Kuva: Getty Images

NHL-hyökkääjä Mikko Rantasen liekehdintää ei näytä pysäyttävän tosiasiassa mikään, vaikka viime aikoina hänen tehoilunsa ei ehkä ole ollut ihan alkukauden panoksen veroista. Jos viime yön Winnipeg Jets -peliä ei huomioida, vaan tuijotetaan kauden 42 ensimmäistä peliä, löytyy Rantasen tilastoista huikean hieno yksityiskohta.

Hänen takomansa 65 pinnaa olivat nimittäin eniten sitten kauden 1987-88 Colorado Avalanchen ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin seurahistoriassa noiden 42 ensimmäisen ottelun otannalla.

Parempaan pystyi tässä ottelumäärässä edellisen kerran Peter Stastny 67 pinnallaan kaudella 1987-88.

Rantasen tähdittämä Avalanche pelasi yöllä kauden 43. ottelunsa, jossa se taipui Winnipeg Jetsin käsittelyssä numeroin 4-7. Syöttöpisteen saalistaneen nuorten maailmanmestarin saldo näyttää nyt lukemia 19+47=66.