Dallas Starsin suomalaispakki Miro Heiskanen jatkoi viime yönä taas tulokaskautensa loistavaa liekehdintää. Joukkue kaatoi St. Louis Bluesin numeroin 3-1 superlupauksen saalistaessa yhden syöttöpinnan.

Koska juhannuksen 2017 kolmosvarauksen tehot näyttävät kuluvan kauden osalta jo lukemia 9+11=20, nousi hän harvinaislaatuiseen joukkoon NHL:ssä. Tällä sesongilla vain yksi toinen alle parikymppinen puolustaja on rikkonut tuon pinnan rajan. Se on Buffalo Sabresin viime kesän ykkösvaraus Rasmus Dahlin (4+17=21).

Temppu ei ole mikään ihan NHL-maailman yleisin, sillä myös esimerkiksi viime kaudella vain kaksi alle parikymppistä puolustajaa puhkaisi tuon rajan. He olivat Tampa Bay Lightningin Mihail Sergatshev (9+31=40) sekä Nashville Predatorsia ja Colorado Avalanchea edustanut Samuel Girard (4+19=23).

Kausikohtaisesti maksimissaan kuusi teinipakkia on pystynyt rikkomaan 20 pisteen rajan. Tuollaiset temput nähtiin kausina 1984-85 ja 2009-10.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Miro Heiskanen recorded his 20th point of the year Tuesday. The 2018-19 season marked the fifth time in the past six campaigns in which multiple teenage defenseman have recorded 20+ points in a single season. #NHLStats #DALvsSTL

Mainittakoon nyt vielä se, että sesongilla 2009-10 ne puolustajat olivat sellaiset nimet kuin Tyler Myers, Michael Del Zotto, Erik Karlsson, Zach Bogosian, Victor Hedman ja Dmitri Kulikov. Tästä voitaneen päätellä se, että Heiskanen tekee pisteitä yhtä hienosti siinä, missä nykyiset nimimiehet heidän junnuvuosinaan.