19-vuotias suomalaispuolustaja Henri Jokiharju on tullut ryminällä mukaan Chicago Blackhawksin vakituiseen kokoonpanoon.

Nuorten MM-kultaa vuoden vaihteessa voittanut kiekkolupaus on pelannut suurimman osan kaudestaan kiekkolegenda Duncan Keithin oikealla puolella Blackhawksin ykkösparissa, mutta tähän tuli lauantaina muutos.

Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton yllätti jääharjoituksissa asettamalla Jokiharjun joukkueen kakkospariin Brent Seabrookin vasemmalle puolelle.

Pelipaikka on Jokiharjulle aivan uusi, mutta tämä ei itsevarmaa kiekkolupausta hetkauta.

– Jos minun pitää pelata vasemmalla, niin sitten pelaan. Ei puolen vaihtaminen ole niin vaikeaa. Se on vain peliä. Ei tätä pidä yliajatella, Blackhawks-pakki sanoi The Athletic -lehden haastattelussa.

– Minun täytyy olla valmis pelaamaan molemmilla puolilla. Se on sama asia, kun sentteri pelaisi laitahyökkääjä. Pikkujuttuja, nuorukainen kohautti olkapäitään.

Yli 1000 NHL-ottelua pelannut Keith näkee, ettei Jokiharjua pienet asiat hetkauta.

– Hän on kuin Patrick Kane – hurjan itsevarma. Hän on jopa lähes ylimielinen – no ei, kunhan vitsailen. Olen nauttinut olosta ”Joksin” kanssa – hän istuu vieressäni lentokoneissa ja keskustelee paljon. Löysin vihdoin kaverin, joka jaksaa puhua jääkiekosta yhtä paljon kuin minä. Se on hauskaa. Mielestäni hän vain kehittyy ja kehittyy jatkuvasti. Isoin asia on hänen halunsa kehittyä paremmaksi, Keith kehui.

LUE MYÖS: Järisyttävä huhu: NHL-seura pyrkii kaappaamaan Auston Matthewsin