Järisyttävä huhu: NHL-seura pyrkii kaappaamaan Auston Matthewsin

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen ja muut seurat ovatkin iskeneet silmänsä nuoreen yhdysvaltalaiseen.

TSN-toimittaja Bob McKenzie paljasti nimittäin NBC Sportsin lähetyksessä, että hänen korviinsa on kantautunut Arizonasta huhuja, jonka mukaan Coyotes olisi virittelemässä hurjaa tarjousta Matthewsista.

 On olemassa kaikenlaisia spekulaatioita siitä, että Arizona Coyotes olisi tekemässä yksivuotisen ja 16 miljoonan dollarin arvoisen sopimustarjouksen Matthewsista, joka vaikeuttaisi Maple Leafsin neuvotteluita.

– Vaikka ajatus on (Coyotes) fanien näkökulmasta hauska, ei ole kuitenkaan suurta mahdollisuutta, että näin tapahtuisi, McKenzie sanoi.

Tässä tapauksessa kyse olisi niin sanotusta ”offer sheet” -tarjouksesta, joka tarkoittaa sitä, että mikä vain NHL-seura voi tehdä tarjouksen sopimuksettomalle rajoitetulle vapaalle pelaajalle. Mikäli tarjous tulee, on pelaajan oikeudet omistavan seuran vastattava siihen, mikäli he haluavat pitää pelaajan (tässä tapauksessa Matthewsin) riveissään.

Jos tässä tapauksessa Maple Leafs ei kuitenkaan haluaisi tai pystyisi maksamaan jättimäistä ”offer sheetiä”, saa tarjouksen tehnyt joukkue pelaajan itselleen, mutta joutuu myös luovuttamaan neljä ensimmäisen kierroksen varaustaan Maple Leafsin suuntaan.