Suomalaisasiantuntijalta tyly ja rehti fakta: ”Jos Jokerit haluaa ottaa seuraavan askeleen”

Jokerit kohtaa torstaina Helsingissä KHL:n ykkösjoukkue TsSKA Moskovan.

Jokerit lähtee haastamaan KHL:n ykkösjoukkuetta kolmen pelin tappioputki hartioillaan.

– Jokereilla on kolme tappiota alla ja vastustaja ei enää kovene tässä sarjassa. TsSKA johtaa koko sarjaa. Siellä on 5-6 kentällistä laatumiehiä ja tasainen työteliäs joukkue. Ovat päästäneet vain reilun yhden maalin per ottelu. Jokereille kova haaste ja mittari, toteaa Jokeripaidassa kaksi kautta itsekin viilettänyt Janne Hauhtonen SuomiKiekko-sivustolle.

TsSKA:n mieletön voittoputki katkesi edellisessä pelissä hieman yllättäen Vitjazia vastaan.

– TsSKA hävisi Vitjazille tiistaina, mutta lepuutti siinä pelissä avainpelaajiaan. TsSKA tulee täydellä höyryllä Jokereiden kimppuun.

Jokerit haluaa KHL:n kärkijoukkueiden valiokastiin ja sen statuksen saavuttamiseksi narripaitojen pitäisi kyetä voittamaan KHL:n jättiläisiä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Edellisen kohtaamisen marraskuussa TsSKA vei Moskovassa maalein 5-0.

– TsSKA on myös joukkue, johon Jokereiden tie on tyssännyt kahdesti pudotuspeleissä. TsSKA on sellainen joukkue, joka pitää voittaa, jos Jokerit haluaa seuraavan askeleen ottaa, Hauhtonen toteaa.

TsSKA päästää todella vähän maaleja, joten erikoistilannepelaaminen näyttelee todella isoa roolia torstaisessa kohtaamisessa.

– Jokereiden hyvin toiminut ylivoima ei ole ollut tehokas viime otteluissa, kuten se oli alkukaudella. Se on ehdoton avainasia saada se toimimaan tähän peliin, Hauhtonen painottaa.

Jokerit – TsSKA Moskova torstaina klo 18.30. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakkopelit aloitetaan klo 18.00.

Juho Hirvonen