Nyt tehdään NHL:n heittopussin historialla jo ”pilkkaa”: Maisemaa vaihtanut supertähti nöyryyttävässä iskussa

© Kuva: Getty Images

Maisemanvaihdos taisi tehdää Carolina Hurricanesissa viime ja sitä edellisellä kaudella A-kirjainta kantaneelle hyökkääjä Jeff Skinnerille terää, vaikkei Buffalo Sabresiin siirtynyt kanukki Canesissa missään nimessä huono ollutkaan.

Tällä kaudella erinomaisesti esiintyneen Buffalon hyökkääjä on ollut uudessa joukkueessan heti historiallisen kovassa vireessä. Kun Skinner iski yöllä 2-5-tappioon päättyneessä Florida Panthers pelissä kauden 25:nnen häkkinsä, teki hän samalla Sabresin tilastoilla omalla tavallaan pilkkaa.

Jos joukkue on esimerkiksi viime kausina puuttunut todellinen sniper-pelaaja, niin nyt sellaisesta ei ole pulaa. Skinner nimittäin sai tuon 25 häkkiä kasaan toiseksi nopeimmin kautta seurahistorian sen vaatiessa vain 35 ottelua.

Ainoastaan Aleksandr Mogilny on pystynyt parempaan lähes 30 vuotta sitten. Hän ylsi 25 maaliin kaudella 1992-93 vain 34 ottelussa.

Häkellyttävä iskukyky

Skinnerin maaginen vire tavallaan pilkkaa jopa Buffalon viime kausia. Yksi tätä puoltava fakta on tuo mainittu, äärimmäisen kova ja poikkeuksellinen maalailutahti sekä etenkin se, että viime kaudella Sabresin maalipörssin voitto irtosi juurikin 25 osumalla.

Kaudella 2016-17 sisäisen pörssin ykkössijaan vaadittiin sentään 28 maalia, mutta sesongilla 2015-16 siihen riitti vain 24 häkkiä.

Voitaneen todeta, että vaikka Skinnerin panos taatusti miellyttääkin Sabresia, olisi joukkueen ehkä kannattanut hankkia hänenkaltainen maalilinko aikoja sitten.

Hyökkääjä on joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja pistein 25+12=37. Buffalo sen sijaan keikkuu ensimmäistä kertaa useaan vuoteen jatkopaikoissa kiinni vielä tässä vaiheessa kautta. Joukkue miehittää Atlantin divisioonassa kolmatta sijaa.

Sabres on pelannut edellisen kerran pudotuspelikiekkoa keväällä 2011.

LUE MYÖS: Nyt on tulikuumaa tavaraa: Aleksander Barkov kovemmassa vireessä kuin kertaakaan aiemmin koko kaudella