Ässistä rapakon taakse siirtyneen Jesperi Kotkaniemen NHL-uran alku on ollut huiman hieno. Sentteri on naputtanut 10 pelissä tehot 0+4=4 (+3), mutta samalla hän on antanut komeita näyttöjä myös ”likaisella” puolella.

Montrealin meritoitunut luotsi Claude Julien vertaili suomalaista keskushyökkääjää erääseen NHL:n maalilinkoon. Jalat pysyvät kuitenkin maassa, sillä esimerkiksi neljästi Frank J. Selke Trophyn voittaneeseen poikkeuselliseen sentteri Patrice Bergeroniin ei Kotkaniemeä ainakaan vielä voi vertailla.

Vai näkeekö Julien Kotkaniemessä samaa kuin koko maailman mittapuulla ainutlaatuisessa keskushyökkääjässä?

– Voi ei, en tiedä. Sanoisin, että on liian aikaista ajatella tuolla tavalla.

– Bergeron on aika poikkeuksellinen pelaaja. Kovinkaan moni ihminen ei saavuta sellaisia standardeja, joten pysyn (David) Pastrnakissa, päävalmentaja jatkoi.

Bergeron on kerännyt koko sarjan historiassa eniten (neljä kertaa) parhaalle puolustavalle hyökkääjälle annettavia pystejä yhdessä Bob Gaineyn kanssa. Frank J. Selke Trophy on ollut viime vuosina kahden kauppa, sillä kanukki ja slovenialainen Anze Kopitar ovat ainoita, jotka ovat palkittu pytyllä vuodesta 2014 lähtien.

Lupaavan ja uraansa vasta aloittelevan Kotkaniemen vertailu Bergeroniin olisi siinä mielessä tosiaan epäreilua.

Jo kymmenesti tällä kaudella verkkoja pöllyttäneeseen Pastrnakiin vertailu sen sijaan on reilua ja se kuulostaa hyvältä.

– 18-vuotiaaksi hän on tehnyt todella hyvää työtä ja hän on ollut todella vaikuttava siitä lähtien, kun hän tuli harjoitusleirille. Hän on ottanut valtavia askeleita, urallaan Bruinsiakin luotsannut Julien ylisti.