NHL-kaukaloissa kahdeksassa ottelussa tehot 0+3=3 (+2) summanneen Jesperi Kotkaniemen, 18, tekeminen miellyttää rapakon takana. Hän on ilmeisen pidetty pelaaja myös joukkueen sisällä. Noin 190-senttinen ja lähes 90-kiloinen sentteri on oppinut miesten tavoille nopeasti.

Kotkaniemen rohkea reaktio viikonloppuna pelatussa Ottawa Senators -pelissä sai Habs-pelaajat kehumaan suomalaista. Joukkuekaverit olivat kommentoineet erästä tapausta paikalliselle Montreal Gazettelle.

Tilanne sai alkunsa, kun Senatorsin Colin White luisteli Canadiensin maalivahti Carey Pricen lähettyville yrittäen lyödä riparin sisään. Tämän jälkeen alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ei epäröinyt puolustaa veskaria.

Hän otti yhteen ”punaiselle alueelle” tunkeneen Whiten kanssa.

– Minä kunnioitan sitä… rakastan sitä, Canadiensin Andrew Shaw kehui viitaten Kotkaniemen reaktioon, ja jatkoi ylistäen jatkoajallakin vastuuta saanutta suomalaista.

– Haluan hänen jatkavan tätä.

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja kertoi taputtaneensa Kotkaniemeä olkapäälle.

– Älä muuta tapaasi. Kaverit kunnioittavat tuota ja samoin Price. Tuo osoittaa sen, kuinka tiivis yhteisömme nyt on, kanadalainen painotti.

Jordie Benn ei ollut aivan yhtä yllättyneen oloinen suomalaisdebytantin tempusta.

– En sanoisi, että olin yllättynyt. Tämä on kirjoittamaton sääntö jääkiekossa, Habsin konkaripakki mietti viitaten maalivahdin puolustamiseen.

Vaikka Kotkaniemi kehuja saikin, on hänellä vielä taatusti hampaankolossa. Koskahan ensimmäinen maali räpsähtää, vai tuleeko jopa tappelu ennen avausrysää?

– Ehkä molemmat samassa pelissä, suomalaislupaus oli veistellyt leveä hymy kasvoillaan.