Suomalaishyökkääjä Jori Lehterän ura on ollut pahassa laskussa viime vuosina.

30-vuotias konkari pelasi viime kaudella Philadelphia Flyersin riveissä 62 ottelua surkein tehopistein 3+5=8.

Jättimäistä 4,7 miljoonan dollarin palkkaa nauttiva suomalainen aloitti harjoituskautensa kuitenkin vakuuttavasti, kun hän ampui maalin joukkueensa 5-1-voitossa New York Islandersia vastaan.

Osumasta huolimatta The Athletic -lehden asiantuntija Dom Luszczyszyn ei arvosta Lehterää kovinkaan korkealla Flyersin senttereiden arvoasteikolla. Luszczyszyn pitää Lehterää vielä Flyersin nelossentterinä, mutta tähän voi tulla nopeasti muutos.

– Flyers ei ole tehnyt vielä päätöksiä kolmossentterin suhteen. Sitä paikkaa hakevat Scott Laughton ja Jordan Weal. Kumpikaan heistä ei näytä kovinkaan vahvalta ehdokkaalta siihen. Jori Lehterä on taas vieläkin surkeampi ja hän on iso hidaste jopa nelosketjussa. Hyökkääjä Mikhail Vorobajev voisi nousta rosteriin, mutta hän tuskin muuttaisi paljoa asioita, asiantuntija uskoo.

Luszczyszynin mukaan Vorobajev voi tosissaan viedä Lehterän paikan kokoonpanosta ja ajaa kokeneen suomalaisen katsomoon.

– Vorobajev oli mahtava pelaaja AHL:ssä viime kaudella ja hän voi tuoda pelinsä myös NHL:n puolelle. Hän ei ole mikään varma tapaus NHL:ään, mutta jos hän saa paikan, niin hän tiputtaisi Lehterän ulos kokoonpanosta. Hän voisi olla parannus Flyersin alempiin ketjuihin.