CHL-ennakko: Maalihanansa avannut HIFK matkaa Puolaan – kotijoukkueen maalivahdille tulee noutaja!

© Kuva: Juha Tamminen
Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

CHL:ssä pelataan tänään jättimäinen 10 ottelun kierros, ja tulessa on samalla myös neljä Liiga-seuraa: Kärpät, Tappara, TPS ja HIFK.

Näistä jälkimmäinen matkaa Puolaan, jossa se saa vastaansa isäntäjoukkue GKS Tychyn.

Viime kaudella Puolan mestaruuden voittanut Tychy on ottelussa selvä altavastaaja, mutta kotijoukkueena sillä ei ole varaa lähteä vain puolustamaan.

Joukkueen runko koostuu pääosin Puolan maajoukkueessakin kiekkoilevista pelaajista, mutta mukaan mahtuu myös kattava määrä ulkomaalaisvahvistuksia.

Näistä merkittävin on Puolan kansalaisuuden omaava, yhdysvaltalaissyntyinen maalivahti John Murray, joka oli viime kaudella avainasemassa Tychyn menestyksessä. 31-vuotias veräjänvahti torjui 32 runkosarjapeliä tilastoin 93,3/1,94 ja pudotuspeleissä mies torjui 14 ottelua torjuntaprosentein 94,0. Mikäli Tychy haluaa tänään taistella pisteistä – saatika pidettyä vierajoukkueen maalimäärät siedettävissä lukemissa – tarvii se maalivahdiltaan sensaatiomaisen esityksen.

Muutoin puolalaisten kokoonpano kalpenee HIFK:n edessä ja joukkue joutuu turvautumaan pääosin vastahyökkäyspelaamiseen.

HIFK otti viime viikolla tärkeän 7-5 -voiton Mikkelin Jukureista. Tärkeän siitä tekee se, että helsinkiläiset saivat avattua maalihanansa pitkän puristamisen jälkeen. Joukkue onnistui laajalla rintamalla, joka on erinomainen asia rakentamaan joukkueen itseluottamusta.

Kapellimestarina toimi puolustaja Teemu Eronen, joka paukutti hurjat kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä.

HIFK lähtee Tychyä vastaan lähes samoin kombinaatioin kuin Jukureitakin vastaan. Ykkösketjussa jatkavat Tommi SantalaJoonas Rask ja Erik Thorell. Kakkosketju säilyy muutoin samana, paitsi että Juho Keränen hyppää Lucas Lession tilalle tämän pudotessa kolmosketjuun.

Paluun kokoonpanoon tekevät hyökkääjä Micke-Max Åsten ja puolustaja Ryan O’Connor. Maalilla aloittaa puolestaan Markus Ruusu ja varalla toimii Atte Engren.

Arvio:

Helsinkiläisjoukkue lähtee rummuttamaan kovaa heti avauskiekosta lähtien, eikä anna isännille tuumaakaan periksi. Tychy joutuu turvautumaan tiukkaan puolustus- ja vastahyökkäyspeliin. HIFK vie pisteet numeroin 2-6.


Colorado Avalanche voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Casino Winnerille ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ ennakkoveto Avalanchen 1×2 -voitolle.
3. Jos Avalanche voittaa, saat normaalin voittosi lisäksi 50€ bonusrahaa.

Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!