Joku voisi käyttää hyökkääjä Iikka Kangasniemestä kulunutta fraasia ja todeta, että tämä on noussut raketin lailla jääkiekkokansan tietoisuuteen. Kangasniemi, 23, on nakutellut kahdella edellisellä kaudella Lahden Pelicansin nutussa yhteensä komeat 75 tehopistettä.

Kangasniemen kohdalla fraasia voisi kuitenkin hieman muokata ja todeta hänen nousseen lentoon taskuraketin lailla. Täksi kaudeksi HIFK:hon siirtyneellä hyökkääjällä on nimittäin mittaa vain 170 senttiä ja painoakin hentoiset 70 kiloa.

Pieni koko ei ole estänyt hienoja esityksiä Liigassa.

– Tähän mennessä kukaan ei ole osunut minuun pahasti. Olen pyrkinyt itsekin taklaamaan enemmän kuin ennen. Kentälle on ihan turha mennä pelkäämään, Kangasniemi painottaa HIFK:n nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Kangasniemi ei anna koon estää häntä myöskään unelmoimasta vielä suuremmista areenoista – ja pienemmistä kaukaloista.

– Totta kai unelmoin edelleen NHL:ssä pelaamisesta. Ei se ajatus ole mihinkään vuosien varrella kadonnut, Kangasniemi sanoo.

”Suomen näkyvimpiä paikkoja pelata”

Kangasniemellä ei ole minkään NHL-seuran varausta. Silti se, kuten pieni kokokaan enää nykypäivänä, ei ole este eikä välttämättä edes hidaste NHL:ään pääsemiselle. NHL on muuttunut jääkaappi-pakastin -yhdistelmien kokoisten kankeiden halonhakkaajien liigasta enemmän luisteluun ja taitoon perustuvaksi sarjaksi. Tämä on avannut monelle pienikokoisellekin pelaajalle ovet taalaliigaan.

– NHL on maailman paras sarja, jossa olisi mahtavaa päästä pelaamaan, Kangasniemi sanoo.

Hän uskoo, että HIFK on hyvä näyteikkuna maailmalle.

– IFK on varmasti Suomen näkyvimpiä paikkoja pelata, Kanganiemi tietää.

– Haluan olla joukkueen ykkösjätkiä. Jos onnistun täällä niin se on hieno steppi uralla, hän uskoo.

Paitsi että HIFK on näkyvä paikka, Kangasniemen mukaan myös joukkueen kotihalli Nordenskiöldinkadulla on erityinen paikka.

– Nordiksella pelatut vierasottelut ovat sytyttäneet ihan eri tavalla. On hienoa päästä kokemaan ja tuntemaan se sama fiilis ja kannattajien tuki IFK:n paita päällä.

Kangasniemi tavoittelee tosissaan myös maajoukkuepaikkaa.

– Näen maajoukkueen ihan realistisena mahdollisuutena. Nyt täytyy vaan parantaa entisestään omaa tekemistä.

Lue Kangasniemen haastattelu HIFK:n sivuilta tästä linkistä.