Viimeiset kaksi kautta KHL:ssä ja TsSKA Moskovan riveissä pelannut venäläistähti Valeri Nitshushkin ei ollut alkuvuodesta mielissään Kansainvälisen olympiakomitean tuomiosta.

23-vuotias Nitshushkin ja neljä muuta venäläispelaaja eivät saaneet olympiakomitealta lupaa pelata helmikuussa järjestetyissä Pyeongchangin olympialaisissa.

– Venäjän olympiakomitea lähetti asiasta valituksen, mutta tässä vaiheessa kaikki on jo ohi… Jestas, viisi pelaajaa hylättiin ilman minkäänlaista selitystä, Nitshushkin tylytti tiistaina Championat -sivuston haastattelussa.

Nitshushkin vakuutta, ettei ole eläissään ollut tekemisissä kiellettyjen aineiden kanssa.

– Minua on testattu 13-14-vuotiaasta lähtien. En edes muista, kuinka monesti minulle on tehty dopingtestejä. Ikinä ei ole kuitenkaan edes löytynyt mitään. En ole koskaan käyttänyt mitään, joten en ymmärrä miksi he päättivät näin. He (Kansainvälinen olympiakomitea) loukkasivat kaikkia venäläisurheilijoita. Se oli todella loukkaavaa.

Nitshushkin solmi kesällä kaksivuotisen ja 5,9 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen NHL-seura Dallas Starsin kanssa, joka varasi venäläishyökkääjän 1. kierroksella vuoden 2013 draftissa.