Paikallislehti Edmonton Journalin toimittaja David Staples nosti esiin tulevaisuuden skenaarion, jota kukaan ei vielä pari vuotta sitten pitänyt todennäköisenä. Hän pitää täysin mahdollisena, että Oilersin vuonna 2016 kolmannella varaustilaisuuden neljäntenä pelaajan varattu Jesse Puljujärvi ei onnistu saavuttamaan täyttä potentiaaliaan.

Staples ei syytä Puljujärveä mahdollisesta lopputuloksesta, vaan Oilersin organisaatiota. Samalla hän nostaa seuran viime vuosien huonon rekordin Nail Jakupovin ja Justin Schultzin kehittämisessä pelaajiksi, joihin heidän potentiaalinsa voisi mahdollisesti riittää.

– Jos Oilers ei pysty kehittämään rauhallisesti ja oikein pelaajaa kuten Jesse Puljujärveä, kaikkien valmentajien ja pelaajien kehittäjien tulisi saada potkut. Miltä se kuulostaisi? Oilersin organisaatio epäonnistui saamaan kaikkea irti Jakupovista tai Schultzista. Jos Puljujärvi floppaa myös, onko se kolmas palo ja olet ulkona? Staples arvelee.

– Jossain kohtaa tämä ei johdu enää kiekkolupauksesta, vaan henkilöistä, jotka tekevät työtä heidän kanssaan, toimittaja jatkoi.

Schultz puolestaan saapui Oilersin organisaatioon kesällä 2012, kun hän ei suostunut tekemään tulokassopimusta hänet varanneen Anaheim Ducksin kanssa. Hän ei kuitenkaan koskaan noussut Oilersin riveissä tasolle, joka hänen olisi mahdollista saavuttaa. Lopulta hänet kaupattiin Pittsburgh Penguinsiin, jossa hän on napannut ison roolin.