Philadelphia Flyers ei ole näillä näkymin jatkamassa 34-vuotiaan Valtteri Filppulan sopimusta. Tällä kaudella noin viisi miljoonaa dollaria tienannut pelaaja tulee olemaan seuralle liian kallis, joten hänet tullaan lähettämään heinäkuun vapaille markkinoille.

NBC Philadelphia pitää kuitenkin mahdollisena, että Filppula kalastettaisiin kesän aikana takaisin Flyersiin, jolloin suomalainen suostuisi helpommin palkanalennukseen ja yksivuotiseen sopimukseen.

Se mahdollisuus voi kuitenkin jäädä käyttämättä, koska kysyntää varmasti riittää. Filppula teki kuluneella kaudella 33 tehopistettä ja osoitti pysyvänsä edelleen NHL-rytmissä mukana.

Miehelle ollaan pähkäilty tulevaa osoitetta, ja esimerkiksi TSN ennustaa, että Filppulalle löytyisi eniten käyttöä länsirannikolta.

NHL-sisäpiiritoimittaja Scott Cullen pitää mahdollisena, että Anaheim Ducks etsii Filppulasta uutta alempien ketjujen sentteriä. Hyvänä aloittajana ja alivoiman tappajana tunnettu suomalainen tulisi tarpeeseen seuralle, jonka suurimmat heikkoudet löytyvät rouhijaketjuista.

– Ducksilla on tulossa hyviä hyökkääjälupauksia, mutta heidän uskotaan jatkavan vielä juniorisarjoissa. Siksi Ducks suuntaa vapaille markkinoille etsimään sentteriä kolmos- ja nelosketjuun. Valtteri Filppula on yksi ehdokas, joka täyttäisi aukon kokoonpanosta.

Kevään 2008 Stanley Cup -mestari on pelannut NHL:ssä 878 runkosarjaottelua, joista suurimman osan Detroit Red Wingissä. Hän on edustanut Detroitin ja Philadelphian lisäksi Tampa Bay Lightningia.