Rajun pelityylin karut seuraukset – entinen NHL-jyrä avautuu elämästään: ”Olisin todella peloissani, jos pelaisin vielä NHL:ssä”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Entinen NHL-kovanaama Daniel Carcillo aloitti NHL-uransa kaudella 2006-07 Phoenix Coyotesin paidassa. Tästä alkoi matka, jonka ”autopommiksi” tituleerattu pelaaja haluaisi nyt perua elämästään.

– Mitä on suurin syy pelata ammattilaiskiekkoa? Sen pitäisi tuoda muistoja… en kuitenkaan muista enää juuri mitään ja se on todella pelottavaa, Carcillo kertoi The Players Tribunen videojulkaisussa.

Carcillo pelasi urallaan yhteensä 429 runkosarjaottelua, joissa syntyi tehot 48+52=100. Jäähyminuutteja italialaissyntyinen hyökkääjä keräsi peräti 1233. Stanley Cupin Carcillo pääsi nostamaan ilmaan kahdesti (vuosina 2013 ja 2015) Chicago Blackhawksin nutussa.

Pienestä varrestaan (182cm) huolimatta Carcillo otti usein yhteen itseään päätä pidempien pelaajien kanssa, eikä mies pelännyt käyttää kroppaansa myöskään taklaustilanteissa. Hurjat pommit helisyttivät usein pleksejä, mutta kovalla pelityylillä oli myös karut seuraukset.

Useat aivotärähdykset ja niistä seuranneet sivuvaikutukset päättivät Carcillon uran tämän ollessa vasta 30-vuotias.

– Nykyään joudun käymään läpi useita eri hoitomuotoja. Tämä ei ole helppoa, kun minulla on 3,5-vuotias poika, yksivuotias tytär ja kolmas lapsi tulossa. Antaisin mielelläni kaikki rahani, kiekkourani ja Stanley Cupit pois, jos saisin elämäni takaisin. En vain voi elää enää näin, Carcillo vaikeroi.

Paluu kaukaloihin ei käy enää pienessä mielessäkään.

– Olisin todella peloissani, jos pelaisin vielä NHL:ssä. Jos olisin Sidney Crosby tai joku niistä nuorista jätkistä, pelkäisin tosissani, Carcillo kertoi.

Voit katsoa Carcillon sydäntä särkevän kertomuksen kokonaisuudessaan täältä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!