Jääkiekon ykkösmedioihin kuuluva TSN on kevään mittaan arvioinut jokaisen NHL-seuran kuluneen kauden. Toimittaja Scott Cullen otti seuraavaksi tarkasteluun pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella pudonneen Toronto Maple Leafsin.

Cullen luottaa, että Toronto on ensi kaudella vahvoilla. Joukkueen ykköstähdet ovat vielä nuoria, joten kehitystä on varmasti tulossa. Toronto alkaa myös pudottelemaan alisuorittajia pois kyydistä, joiden joukossa on todennäköisesti yksi suomalainen.

TSN:n arvioin mukaan, Toronton kauden flopannein pelaaja oli Leo Komarov. Komarovia kierrätettiin kauden aikana ketjusta toiseen, mutta suurimman osan ajastaan hän vietti nelosketjussa. Rouhijan rooli ei kuitenkaan ole tarpeeksi hyvä syy huonolle tehotilastolle.

– Veteraanilaituri onnistui tekemään vain seitsemän osumaa 74 otteluun, vaikka viimeisinä vuosina hän on ollut erittäin hyvä maalintekijä, Cullen kirjoittaa Komarovista.

TSN ei myöskään luota siihen, että Komarov jäisi Torontoon ensi kaudeksi. Hänen sopimuksensa päättyy tässä kuussa, ja seura tarvitsee kipeästi lisää varoja huippupelaajien uusiin jatkosopimuksiin.

Torontossa pelasi myös Kasperi Kapanen. NHL-sisäpiiritoimittaja uskoo, että nuori, huippunopea lahjakkuus aloittaa ensi kauden NHL:n puolella. Kapasen kohdalle povataan myös mahdollista pelaajasiirtoa, jos Toronto lähtee tekemään vaihtokauppoja kesän aikana.

– Kun Kasperi Kapanen ansaitsi paikkansa Maple Leafsin kokoonpanosta, hänen nopeutensa teki joukkueesta entistä vaarallisemman. Kapanen voi sementoida itselleen pysyvämmän paikan, koska hänellä on nopeutta ja taitoa olla muutakin kuin nelosketjun pelaaja ja alivoiman tappaja. Hänellä on hyvä mahdollisuus jäädä NHL:n puolelle.

Kuluneella kaudella Kapanen nousi Toronton kokoonpanoon tammikuun aikana. Sitä ennen hän pelasi seuran AHL-joukkueessa Toronto Marliesissa.