Juhamatti Aaltonen odottelee rauhassa tulevaa kautta.

Kokenut leijonatähti on vielä kokonaan ilman sopimusta ensi kaudeksi. Se ei aiheuta paniikkia. Hyökkääjä tähyilee maltilla ulkomaille.

Aaltosen pelaaja-agentti Juuso Pulliainen paljastaa Leijonat.comille, että kiekkotähti mielii ensi kaudeksi Sveitsiin.

– Sveitsi on edelleen ykkösvaihtoehto. Se on kova sarja. Voi olla, että NLA on SHL:n ohella jo Euroopan kovin kiekkosarja, Pulliainen kertoo Leijonat.comille.

Aaltosen mennyt kausi oli vaikea. Hyökkääjä aloitti pelinsä Röglessä. Siellä tie tukkeutui kuitenkin, kun persoona jäi ruotsalaisseurassa koirankoppiin.

Keväällä pelastus löytyi Sveitsistä Bernistä. Sielläkin peliaika oli kortilla – Bern kierrätti tasaisesti ulkomaalaisapuja. Sen myötä Aaltonen ehti pelata sarjassa vain muutaman ottelun.

Nyt katseet ovat jo tulevassa. Suomessa Aaltosen otteita ei silti nähdä todennäköisesti enää toviin. Esimerkiksi Liiga ei enää ole realistinen vaihtoehto.

– Kyllä se on aika poissuljettua. Siihen pitäisi tapahtua aikamoisia ihmeitä, Pulliainen kiteyttää.

Vaikka alla on vaisu kausi, on 33-vuotiaan kiekkoilian tilanne hyvä. Agentti kertoo, että pöydällä on useampi ”kiinnostava tarjous”.

– Aina tarjoukset eivät ole pelillisesti niitä parhaita. Joskus joutuu huonoista valitsemaan sen vähiten huonoimman. Mutta nyt on hyvä tilanne, agentti naurahtaa.

LÄHDE: Lue Leijonat.comin koko haastattelu tästä.