Antti Raannan NHL-seura Arizona Coyotes jatkaa isojen sopimusten rakentamista. Kevään aikana se onnistui kiinnittämään suomalaisvahdin vuoteen 2021 asti noin 12 miljoonan dollarin sopimuksella, ja nyt haussa on uusi elintärkeä jatkopahvi.

Joukkueen ykköspuolustajiin viisi kautta kuulunut Oliver Ekman-Larsson pelaa ensi kaudella nykyisen sopimuksensa viimeistä vuotta. Seura ei ole valmis luopumaan ruotsalaisesta ja se on nyt TSN:n mukaan tarjoamassa tälle 8,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Arvoltaan 66 miljoonan arvoinen sopimus nostaisi Ekman-Larssonin joukkueensa palkkakuninkaaksi. Ero seuraavaksi palkatuimpaan on merkittävä, kun hyökkääjä Derek Stepan nauttii 6,5 miljoonaa kaudesta.

NHL-sisäpiiritoimittaja Bob McKenzien mukaan, kaikki valtit sopimusneuvotteluissa ovat Ekman-Larssonin hallussa. McKenzie pitää jatkosopimusta todennäköisenä, vaikka Arizona ei olekaan lähivuosina nousemassa NHL-joukkueiden eliittiin.

– Ekman-Larsonin voi sitoutua moneksi vuodeksi Coyotesiin. Jos hän ei halua tehdä sitä, seura varmasti pohtii tämän kesän aikana vaihtoehtoja ja saattaa lähteä pelaajakaupoille, McKenzie kertoo.

NHL-seurat voivat solmia uusia jatkosopimuksia heinäkuusta lähtien.