Washington Capitals aikoo jättää kahden viime kesän Stanley Cup -mestarin Pittsburgh Penguinsin nuolemaan näppejään tämän kevään pudotuspeleissä. Capitals haki viime yönä Suomen aikaa 4–3-vierasvoiton Pittsburghista ja siirtyi itäisen konferenssin välierissä johtoon otteluvoitoin 2–1.

Ottelun voittomaali oli taidonnäyte – keneltäpä muulta – Capitalsin venäläishyökkääjältä Aleksandr Ovetshkinilta. Maalissa oli, valitettavasti, mukana vahva suomalaisväri.

Penguinsin puolustaja Olli Määttä kompuroi hyökkäyssiniviivalla, ja Ovetshkin ja Nicklas Bäckström säntäsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Vasenta laitaa edennyt Bäckström malttoi odottaa Penguins-puolustaja Kris Letangin heittäytymisenkin, ohitti tämän ja syötti aivan maalin edessä Ovetshkinille.

Venäläisen laukaus osui tolppaan, mutta Ovetshkin löi tolpasta kimmonneen kiekon ilmasta sisään. Tilanteeseen myöhässä tullut Määttä saattoi vain huitaista turhautuneena kiekon kauas maalista samaan aikaan, kun Ovetshkin jo hyppi kirjaimellisesti seinille hurjan huudon säestämänä. Maalin syntyessä peliaikaa oli jäljellä vain minuutti ja seitsemän sekuntia.

– Hyvä, etten nostanut käsiäni tuuletukseen tolppalaukauksen jälkeen. Olin onnekas ja sain tilanteen vietyä loppuun. Se oli valtavan iso maali. Sillä ei ole väliä, kuka maalit tekee. Me uhrauduimme ja pelasimme kovaa, me halusimme tänään voittoa todella kovasti, Ovetshkin kommentoi osumaansa nhl.comilla.

Maali oli runkosarjan maalipörssin voittaneelle Ovetshkinille jo kahdeksas kevään yhdeksässä pudotuspelissä. Syöttöpisteitä venäläistähti on kerännyt viisi. Kahdeksalla maalillaan Ovetshkin nousi jakamaan pudotuspeliosumien kärkipaikkaa yhdessä Penguinsin Jake Guentzelin ja Sidney Crosbyn sekä Winnipeg Jetsin Mark Scheifelen kanssa.

Katso Ovetshkinin voittomaali tästä linkistä.