Venäläishyökkääjä Valeri Nitshushkin aikoo tehdä paluun NHL:ään ensi kaudeksi.

Dallas Stars varasi Nitshushkinin vuoden 2013 draftin ensimmäisen kierroksen 10. valintana ja 18-vuotias venäläisnuorukainen saapui Pohjois-Amerikkaan heti seuraavalla kaudella. Härkämäisen vahva 194-senttinen hyökkääjä näytti heti alusta asti tulevalta supertähdeltä, kun hän nakutti tulokaskaudellaan 79 peliin oivat tehot 14+20=34.

Nitshushkin loukkaantui pahasti seuraavalla kaudella ja hän pelasi vain kahdeksan ottelun tehoin 0+1. Loukkaantuminen näkyi vielä selkeästi seuraavalla kaudellakin, koska hän summasi vain 29 tehopistettä (9+20) runkosarjassa.

Odotuksia heikommin menneen kauden jälkeen Nitshushkin palasi kotimaahansa Venäjälle TsSKa Moskovan riveihin kahdeksi kaudeksi.

Nyt 23-vuotias entinen superlupaus haluaa palata takasin NHL:ään ja hänen oikeudet omistavan Dallas Starsiin.

– ”Val” haluaa palata takaisin. Dallas haluaa hänet takaisin ja olemme toiveikkaita, että tämä ratkeaa pian. En voi kertoa vielä tarkkaa päivämäärää, mutta hän pelaa NHL:ssä ensi kaudella, Nitshushkinin agentti Mark Gandler kommentoi The Athletic -lehden haastattelussa.

Nitshushkin pelasi tällä kaudella KHL:ssä 50 ottelua tehoin 16+11=27. Hieman keskikertaisista tehopisteistä huolimatta, on hän tehnyt ison harppauksen pelaajana.

– Oikeastaan hänen pelinsä on muuttunut aika paljon. Siitä ei ole epäilystäkään etteikö hän olisi kasvanut pelaajana. Hän ei ole enää sama pelaaja, joka lähti Dallasista. Hän on kokenut pelaaja, joka ymmärtää tilanteet jäällä. Hän ymmärtää pelisysteemin, Gander avaa.

– Hän ei ole enää vain joku jätkä, joka ottaa kiekon ja painaa eteenpäin. Hän on pelinrakentaja, joka tekee suorituksia jokaisella kaukalon alueella. Hänen kokemuksensa näkyy.