Slovakia voitti jääkiekon MM-kultaa 2002, hopeaa 2000 sekä pronssia 2003. Maa sijoittui vielä neljänneksi Vancouverin 2010 olympiakisoissa ja hopealle 2012 MM-kisoissa Helsingissä, mutta vuoden 2013 jälkeen Slovakiaa ei ole nähty arvoturnauksissa kahdeksan joukossa.

Romahdus tuli, kun Miroslav Satanin ja Ziggy Palffyn tähdittämä kultainen sukupolvi vetäytyi kaukaloista. Slovakian juniorityö on ollut pahasti hakoteillä. Slovakialaiset NHL-pelaajatkin uhkaavat olla katoava luonnonvara.

Tanskan MM-kisoissa Slovakialta ei odoteta ihmeitä. Maa on saanut ryhmäänsä kuitenkin kolme pelaajaa NHL:stä.

Slovakian puolustuksessa nähdään Edmontonin kokenut Andrej Sekera sekä Ottawan ja farmijoukkue Belleville Senatorsin kokoonpanoissa vuorotellut Christian Jaros. Slovakian hyökkäystä vahvistaa Chicagon Tomas Jurco.

Moni Slovakian MM-pelaajista kiekkoilee Tshekin pääsarjassa. Mukaan on mahtunut myös KalPan maalivahti Denis Godla.

Alkulohkonsa Slovakia pelaa Kööpenhaminassa. Vastassa siellä ovat Ruotsi, Venäjä, Tshekki, Sveitsi, Valko-Venäjä, Ranska ja Itävalta.