Kausi päättyi pettymykseen – Pekka Rinne ja muut Predators-pelaajat esittivät erikoisen pyynnön GM:lle

© Kuva: Getty Images

Viime vuoden Stanley Cup -finalistijoukkue Nashville Predators lähti kuluneella kaudella hakemaan seuran ensimmäistä mestaruutta. Joukkue pelasikin parhaan runkosarjansa ja eteni pudotuspeleihin suurimpana ennakkosuosikkina.

Tie kuitenkin päättyi jo toisella pudotuspelikierroksella, mikä oli valtaisa pettymys koko organisaatiolle. Suolaa haavoihin lisäsi se tapa, millä joukkue putosi; viimeinen tappio tuli kotiyleisön edessä ja seitemännessä pelissä.

Lopputulos harmitti luonnollisesti Predatorsin miehistöä, mutta usko omiin ei loppunut. Päinvastoin. NHL.com on uutisoinut, että Nashvillen GM David Poile sai pelaajilta pyynnön, mikä on selkeä osoitus vahvasta joukkuehengestä.

Poile kertoi, että pelaajat olivat pyytäneet, ettei joukkueeseen tulla tekemään merkittäviä muutoksia kesän aikana. Ryhmä halutaan pitää mahdollisimman tuttuna.

– Pelaajat ilmoittivat kokouksessa, että he luottavat joukkueeseen. He rakastavat nykyistä ryhmää. He kertoivat, että meidän joukkue ja yhteinen kemia oli tällä kaudella todella vahva, joten isoja muutoksia ei tarvitse tehdä, Poile sanoi.

Nashville on luopumassa tällä hetkellä ainakin hyökkääjä Scott Hartnellista. Yksi lisävahvistus ensi kaudella voisi olla esimerkiksi suomalaislupaus Eeli Tolvanen, joka sai kevään aikana tutustua joukkueeseen, mutta ei päässyt pelaamaan kuin muutamassa runkosarjaottelussa.

Joukkueella on todella vahva alakerta, joten sinnekään ei luultavasti tulla tekemään isoja uudistuksia. Maalivahtikaksikkona tulee todennäköisesti jatkamaan Pekka Rinne ja Juuse Saros.

Toisaalta, Saroksen sopimus päättyy tänä kesänä, mutta mies pelasi onnistuneen kauden kakkosvahtina, joten jatkopahvi on enemmän kuin odotettu.