Kansainvälisen Jääkiekkoliiton vuosittaisessa kokouksessa päätettiin muun muassa seuraavien olympialaisten osallistujamaista.

Vuoden 2022 talviolympialaisia isännöivä Kiina sai hyviä uutisia, kun sen osallistuminen niin miesten, kuin myös naisten jääkiekkoturnaukseen varmistui.

Kisaisäntien ei tarvitse pelata karsintasarjoja päästäkseen turnaukseen. Se on helpottava etu varsinkin Kiinan miesten maajoukkueelle, jonka sijoitus tämän hetken maailmanrankingissa on peräti 33. Maan lajihistoria ei ole mairitteleva, sillä Kiinan miehet eivät ole ikinä kiekkoilleet olympialaisissa.

Olympiaturnaus saa siis jälleen ennakolta heikon osallistujamaan. Tämän vuoden heittopussi Etelä-Korea taisteli kotikisoissaan urheasti, mutta jäi voitoitta. Kiinan tulee tehdä seuraavan neljän vuoden aikana isoja muutoksia, jotta se välttäisi edellisen isännän kohtalon.

Kiinan urakkaa ei tule helpottamaan NHL:n todennäköinen osallistuminen. Sarja päättää olympiahalukkuudestaan aikaisintaan kahden vuoden päästä, mutta olisi outo ratkaisu jättää viemättä NHL-glamouria Kiinaan, missä jääkiekko on ollut kovassa nosteessa.

Isoja asioita on jo ehtinyt tapahtua Aasian suunnalla. Esimerkiksi KHL on ehtinyt jo leviämään Kiinaan, kun kaksi vuotta sitten sinne perustettiin Kunlun Red Star -joukkue. Myös suomalaiset ovat vaikuttamassa lajin nosteeseen, kun Jyrki Aho toimii miesten maajoukkueen käskyttäjänä.

Neljässä vuodessa ehtii tapahtua yhtä sun toista, mutta tällä hetkellä Kiinan miesten maajoukkueelle odotetaan todella synkkää olympiaturnausta. Se saanee tuntuvat maistiaiset lajin huipulta, kun se voi kohdata muun muassa NHL-täyteiset Kanadan ja Venäjän.

Kiinan naisten maajoukkue ei ole yhtä heikossa asemassa. Sillä on takanaan useita MM-kisoja sekä muutamia olympialaisia. Maailmanrankingissa joukkue on sijalla 16.