Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä pelattiin keskiviikkoillan ja torstaiyön välissä aivan käsittämätön maratonfinaali Pietarin Dinamo ja Pietarin SKA-Nevan välillä.

Paikallisviholliset Dinamo ja SKA-Neva olivat varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteessa 3-3, joten finaalin haettiin ratkaisua jatkoajalla.

Voittomaalia jouduttiin odottaman peräti kuusi jatkoerää, kunnes SKA Nevan hyökkääjä Svyatoslav Grebenschikov ampui ratkaisun, kun ottelua oli pelattu hurjat 163 minuuttia 36 sekuntia.

Dinamo olisi voittanut mestaruuden, jos SKA-Neva ei olisi onnistunut voittamaan peliä.

Ottelu päättyi paikallista aikaa torstaiyönä kello 02:30. Yhteensä peli kesti yli seitsemän tuntia.

Dinamon ja SKA Nevan finaalista tuli Venäjän historian pisin ottelu, eli Jokereiden ja Moskovan TsSKan tänä keväänä KHL:n pudotuspeleissä tahkoama 142 minuuttia ja yhdeksän sekuntia kestänyt koitos jäi kakkoseksi.

NHL-lupaukselle puuduttavan massiiviset peliminuutit

Ottelun ylivoimainen peliaikakuningas oli SKA-Nevan puolustaja Jegor Rykov, joka kellotti ällistyttävät 61 minuuttia ja 19 sekuntia peliaikaa. Seuraavaksi eniten peliaikaa kirjasi Dinamon pakki Dimitri Molodtsov, joka oli kaukalossa 55 minuuttia ja 23 sekuntia.

Rykovin suorituksesta vielä uskomattomamman tekee se, että hän pelasi edellisenä päivänä Pietarin SKA:n juniorijoukkue SKA-1946:n mukana finaaliottelussa. Venäläislupaus tahkosi kuluneella kaudella KHL-jätti Pietarin SKA:n paidassa 53 ottelua tehopistein 2+12=14.

Rykov on New Jersey Devilsin kesän 2016 viidennen kierroksen 132. varaus. 21-vuotias pakki siirtyi keväällä Michael Grabner -vaihtokaupassa New York Rangersiin.

Pizza ”ratkaisi” voiton SKA-Nevalle

Pietarin SKA-Nevan päävalmentaja Jevgeni Popikhin paljasti pelin jälkeen Championat-lehdelle, että pelaajat saivat nauttia kesken pelin pizzaa, jolla he keräsivät itselleen energiaa.

Hävinneen joukkueen päävalmentaja Leonid Tambiev löysi tappiolle välittömästi syyn kuultuaan Popikhinin kommentin.

– Meillä ei ollu pizzaa, ehkä siksi hävisimme, Tambiev vitsaili tappion jälkeen.