Nyt natsasi! Mikko Koivu takoi ennätyksensä – huippuvire lupailee hyvää pudotuspeleihin

© Kuva: Getty Images
Laittaako Flames Jetsin lomille? Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Helpottaisiko nyt?

Minnesota Wildin taivaalle ilmestyi valtava kasa mustia pilviä aiemmin tällä viikolla, kun joukkueen kärkipuolustajiin kuuluva Ryan Suter loukkaantui ja kävi ilmi, että mies ei pysty pelaamaan enää tällä kaudella.

Monen mieleen hiipi jo etukäteen déjà vu -tyyppinen ajatus vuoden takaa. Tuolloin Wild lähti pudotuspeleihin loistavista asemista, läntisen konferenssin kakkossijalta. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tyly noutaja tuli kuitenkin St. Louis Bluesin hahmossa. Blues lähetti Wildin aikaistetulle kesälomalle voitoin 4–1.

Suterin loukkaantumisen jälkeen Wild on hävinnyt Tyynenmeren-kiertueellaan Anaheim Ducksille 1–3 ja viime yönä Los Angeles Kingsille jatkoajan jälkeen 4–5.

Silti erityisesti viime yön ottelu antoi myös paljon positiivisia signaaleja. Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu takoi ottelussa pisteet 0+3. Kyseessä on, yllättävää kyllä, tämän kauden ainoa kerta, kun Koivu on saanut samassa ottelussa kolme syöttöpistettä.

Ylipäätään Koivu oli vain kerran aiemmin yltänyt kolmeen pisteeseen. Tammikuun 4. päivänä Koivu kuritti sarjajumbo Buffalo Sabresia tehoilla 1+2.

Mikä parasta, samaan aikaan Koivun tehoillan kanssa myös tämän rinnalla pelaava Mikael Granlund saalisti Kings-ottelussa tehot 0+2. Suomalaistähdet hankkivat siis yhteensä viisi pistettä samassa ottelussa.

Vain kahdesti kauden aikana Koivu–Granlund-kaksikko on ollut tehokkaampi kuin viime yönä. Mainitussa Sabres-ottelussa Granlund sai kolme syöttöpistettä, eli suomalaisten yhteissaldo oli 1+5. 27. helmikuuta suomalaiset ”kostivat” Bluesille viime kevään kurjuuden. Koivu teki pisteet 1+1 ja Granlund tehoili 2+2, kun Wild murjoi Bluesia peräti maalein 8–3.

20. marraskuuta Granlund sai tehot 2+1 ja Koivu 0+2, kun Wild hävisi New Jersey Devilsille jatkoajan jälkeen 3–4.

Suomalaisten, erityisesti kapteeni Koivun, tehovireen jatkuminen on tällä hetkellä Wild-johdon toivelistalla varmasti aivan kärkipäässä. Moni muistaa, että Koivu pelasi kauden aikana käsittämättömän 24 ottelun putken tekemättä maalia. Kaikkiaan kapteeni veti 43 ottelun jakson, jonka aikana teki vain kaksi maalia. Myös runkosarjan lopussa Koivu pelasi 11 ottelua tehden vain yhden maalin.

Toki Koivu on enemmän pelin- kuin maalintekijä, mistä kielii miehen tämänkin kauden saldo 14+31=45. Nyt tilille napsahti siis kauden suurin määrä maalisyöttöjä.

Yhtä kaikki fakta on, että Wild todella tarvitsee Koivun tehoja, jos haluaa jatkaa kevättään yhtään pidemmälle kuin vuosi sitten.

Katso Koivun ja Granlundin yhdessä alustamat maalit viime yöltä tästä ja tästä linkistä.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Laittaako Flames Jetsin lomille? Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!