Patrik Laine on toisella NHL-kaudellaan kiinni huimissa miljoonabonuksissa.

19-vuotias suomalaispyssy tienaa normaalin tulokassopimuksen ansiosta vähintään 925 000 dollarin vuosipalkkaa, mutta hänen sopimuksessaan olevat bonukset voivat nostaa palkan lopulta jopa 3,58 miljoonaan dollariin. Laine ylsi tulokaskaudellaan sensaatiomaisesti maksisummaan.

Täyden rahapotin saamiseen myös tällä kaudella, Laineen täytyy täyttää tulokassopimuksen A- ja B-kategorioiden ehdot.

Laine sai viime viikolla A-kategoriaan kuuluvan 212 500 dollarin bonuksen, kun hän rikkoi 60 tehopisteen rajan. Hän nettosi aikaisemmin tällä kaudella myös toisen A-kategoriaan kuuluneen 212 500 dollarin bonuksen, kun sai 20 maalin rajan rikki.

Neljästä eri kohdasta koostuvasta A-kategoriasta Laine voi tienata yhteensä 850 000 dollaria. Täyden potin saamiseksi hänen täytyy olla kauden päätteeksi yli 0,73 pistekeskiarvo sekä hänen täytyy olla Jetsin kuuden eniten peliaikaa saavan hyökkääjän joukossa. Molemmat ehdot täyttyvät tällä hetkellä helposti.

B-kategorian bonusehdot ovat hyvin simppelit. Laineen täytyy olla joko NHL:n maali-, syöttö- tai pistepörssissä kymmenen parhaan pelaajan joukossa, niin hän nettoaa huimat 1,8 miljoonan dollarin potin.

Laine johtaa parhaillaan NHL:n maalipörssiä 40 osumallaan, joten yksi B-kategorian ehdoista on hyvin todennäköisesti toteutumassa ja näin Laine tienaisi 1,8 miljoonan dollarin bonuksen.