Winnipeg Jetsillä on mennyt kuluvalla NHL-kaudella lujaa. Joukkue keikkuu läntisessä konferenssissa peräti toisena ja 49 ottelussa se on jäänyt pisteittä ainoastaan 13 kertaa.

Joukkueen panoksen lisäksi iloa on aiheuttanut myös suomalaisten panos – Patrik Laine on ampunut jo 21 häkkiä ja Joel Armiakin yhdeksän.

Vaikka porilaislähtöinen virtuoosi on enää yhden osuman päässä yhden kauden maaliennätyksestään, ei hän lähtenyt NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa ylpeilemään kudillaan.

Kummalla Jetsin suomalaisella on Armian mukaan parempi kuti?

– No varmaan Patella. Se on yksi liigan parhaita laukauksia, laukauksellaan itsekin hyvää jälkeä tehnyt Armia myönsi sivuston jutun mukaan.

Mutta vaikka Laineen laukaus nyt ilmeisesti parempi onkin, on Suomen mestaruuden aikoinaan voittaneen hyökkääjän kausi mennyt mainiosti.

Kehitysaskeleet ovat olleet vallan komeita.

– Ihan hyvin on mennyt. Olen pystynyt parantamaan paljon viime kaudesta ja pelaan paljon tasaisemmin. Tasainen suorittaminen on ehkä ollut suurin kehityskohta. Todennäköisesti se on kokemuksen mukanaan tuomaa kehitystä ja pään sisällä oleva asia.

– Vaikka joissain otteluissa ei ole tullut niin paljon peliaikaa kuin olisin halunnut, niin pystyn silti hyppäämään peliin sisälle ja asennoitumaan siihen oikein, Armia mietti.

Samalla lailla on sujunut myös Winnipegin kausi. Ilmapiiri on positiivinen ja ihan syystä.

– Ollaan pelattu hyvin koko joukkue, ja meillä on itseluottamus kohdallaan. Meillä on vahva luotto jokaiseen kopissa olevaan kaveriin.

– Varmaan suurin ero viime kauteen on juuri se, että vaikka oltaisiin häviöllä, niin silti luotetaan omaan peliin. Se on auttanut meitä nousemaan takaa-ajoasemasta voittoihin tällä kaudella.

Jets palaa keväällä pudotuspeleihin ilman mitään suurempia mahalaskuja. Tämän artikkelin julkaisuhetken aikaan kaavio toisi avauskierroksella vastaan Kari Lehtosen, Esa Lindellin ja Julius Hongan tähdittämän Dallas Starsin.