Suomalaiskolossin NHL-joukkue taas järkyttävissä vaikeuksissa – pakki antoi yllättävän kommentin tilanteesta

© Kuva: Getty Images

Suomelle nuorten maailmanmestaruuden tammikuussa 2014 iskeneen Rasmus Ristolaisen edustaman Buffalo Sabresin kausi NHL:ssä on jälleen ollut uskomatonta taaperrusta.

Joukkue on pisteitä tuijottamalla sarjan toiseksi huonoin poppoo, ja nyt matkaa esimerkiksi pudotuspeleihin on omassa divisioonassa jo 14 pinnaa.

Edelliset pelit ovat kuitenkin lupailleet parempaa huomista. Vaikka viidestä viimeisimmästä ottelusta neljä on päättynyt tappioon, on Sabres pystynyt kiusaamaan isompiaan – se on nimittäin jäänyt näissä kamppailuissa ainoastaan kerran pisteittä.

Minnesota Wildin kesän 2008 kakkoskierroksen varaus Marco Scandella antoi taannoin varsin lupaavia kommentteja syvälle sukeltaneen joukkueensa tilanteesta. Hän näkee, että hyvää on mahdollisesti luvassa koko miehistön voimin.

– Minusta tuntuu, että koko joukkue on rakentamassa perustusta täällä. Olemme menossa oikeaan suuntaan, tällä kaudella vaatimattomat tehot 0+7 iskenyt Ristolaisen joukkuekaveri pohti paikallisen Buffalo Newsin mukaan.

Joukkuetta on koeteltu tämän kauden lisäksi aiemminkin, sillä edellisen kerran Buffalossa on pelattu pudotuspelejä kuusi ja puoli vuotta sitten.

Kausi 2010-11 päättyi lopulta karusti jo avauskierrokselle Philadelphia Flyersin rynniessä uskomattomasta sarjasta jatkoon voitoin 4-3.

Seuraavalla sesongillakin jatkopaikka oli lähellä. Kaudella 2011-12 Sabres nimittäin jäi ikävästi ainoastaan kolmen pinnan päähän kevään ja kesän ratkaisupeleistä.

Tuon jälkeen joukkue on kuulunut sarjan häntäpäähän vuodesta toiseen.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.