Ovetshkinin jalka kuin Crosbyn aivot, fanien kiukku Puljulle, Rinteen aivan älytön torjunta – ja tietysti Tamin raivo: Näitä luettiin 2017

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkovuosi 2017 oli, kuten jääkiekkovuodet tapaavat olla: täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita – jos kulunut fraasi sallitaan.

SuomiKiekko-sivusto julkaisi vuoden mittaan tuhansia artikkeleja jääkiekosta. Niiden – aivan kuten maailman tuhansien pelaajien – joukosta jotkut nousivat esille kirkkaammin kuin toiset.

Jos kaikilta maailman jääkiekkofaneilta kysyttäisiin, todennäköisesti eniten ääniä maailman parhaaksi pelaajaksi saisi Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby. Tämä on muun muassa johdattanut Penguinsin kahteen peräkkäiseen Stanley Cup -mestaruuteen.

Mutta todella moni, hieman erilaisia arvoja jääkiekossa rakastava katsoja, nostaisi ykköseksi Washington Capitalsin venäläistähden Aleksandr Ovetshkinin. Varsinkin lokakuussa käynnistyneen NHL-kauden alussa Ovetshkin oli aivan ilmiömäisessä liekissä: venäläinen iski kauden avausottelussa hattutempun ja seuraavassa pelissä neljä maalia.

Nämä kaksi herraa olivat tätä kirjoitettaessa myös kaksi haetuinta pelaajaa NHL:n virallisilla verkkosivuilla nhl.comissa. Ja kuinka ollakaan, kumpikin esiintyy myös SuomiKiekon vuoden luetuimmassa jutussa!

Alla lista SuomiKiekon vuoden 2017 kymmenestä luetuimmasta jutusta. Järjestysnumeron jälkeistä linkkiä klikkaamalla pääset lukemaan kyseisen jutun. Linkin perässä myös lyhyt esittely jutun sisällöstä.

10. Patrik Laine hämmentää jopa Winnipegissä: ”Miten kukaan voi käyttää tuollaista? – Ei siinä ole mitään järkeä”
Patrik Laineen laukaus on monen mielestä maailman paras. Sen lisäksi hämmentää Laineen käyttämä maila – ”pitkä, huojuva tikku, joka taipuu ihan järkyttävästi”. Lue joukkuetoverien kommenttaja Laineen maagisesta laukauksesta.

9. Kommentti: Pyhäinhäväistys! Rauman Lukko jatkaa kannattajiensa törkeää aliarvioimista
Kotimaan jääkiekkokausi alkaa perinteisesti Rauman Pitsiturnauksesta. Ja silloin alkaa näkyä myös Rauman Lukon johdon sekoilu. Lukko – tai joku seuran alihankkija – myi kauden päätapahtumansa ajaksi Äijänsuon jäähallin vieressä sijaitsevalle mainostaululle mainoksen – rakkaalle viholliselleen Porin Ässille! Lukon kannattajat kävivät ihan pikkuisen vaan lämpiminä.

8. LK: Juhani Tammiselta raju purkaus: ”Ilman minua Patrik Laine pelaisi Novosibirskissä jääpalloa”
Mitä olisikaan SuomiKiekko ilman Juhani ”Tami” Tammista? Samaan tahtiin ikävuosien lisääntyessä kasvavat Tammisen uho ja kuvitelmat omasta suuruudestaan. Paitsi Aurinkokuningas, Tamminen kokee olevansa myös Leijonakuningas, jonka ansiota kaikkien nykyistenkin suomalaiskiekkoilijoiden pärjääminen on.

7. Onko tässä enää mitään järkeä? – Sebastian Ahon NHL-seurassa päädyttiin outoon kapteeniratkaisuun
Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustama Carolina Hurricanes päätyi perin erikoiseen ratkaisuun joukkueen kapteenistossa. Lue lisää itse jutusta.

6. Floridan GM:ltä kova päätös: Suomalaissensaatio hankittiin All Stars -hyökkääjän laidalle!
Florida Panthersin GM Dale Tallon kertoi kesällä kaavailevansa Tapparassa viime kaudella ihastuttaneelle Henrik Haapalalle paikkaa jopa joukkueen kakkosketjussa. Toistaiseksi Haapala on kuitenkin pelannut valtaosan kaudesta AHL:n Springfield Thunderbirdsissä.

5. SK: Liiga-seura tavoittelee hurjaa kaappausta! – Jokerit jättänyt Leijona-hyökkääjä kiikarissa
Hyökkääjä Sakari Salminen sai heinäkuussa lähtöpassit Jokereista. Lähes välittömästi uutisoitiin, että Porin Ässät olisi kiinnostunut kasvatistaan. Salminen kuitenkin päätyi patapaitaan vasta marraskuussa. Salminen ehti pelata kolme ottelua ennen loukkaantumistaan.

4. Tulikuumalta Pekka Rinteeltä täysin mielenvikainen torjunta! – Katso video NHL-kauden parhaasta pelastuksesta
Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne venyi Stanley Cup -finaaleihin päättyneen kauden aikana lukuisiin huipputorjuntoihin – mutta tämä oli ällistyttävin ja myös kummallisin.

3. NHL-tähti lopetti yllättäen uransa – ”Aion viettää aikaa autotallissa”
New York Rangersin puolustaja Kevin Klein teki sen, minkä moni haluaisi pystyä tekemään: lopettaa huipulta ja terveenä. Lue 32-vuotiaana lopettaneen Kleinin perustelut jutusta.

2. Fanit raivostuivat Jesse Puljujärvelle – ”Tuo on suorastaan säälittävää häneltä”
Suomalaisia NHL-pelaajia, etenkin Patrik Lainetta, Jesse Puljujärveä ja Sebastian Ahoa käsittelevät jutut kiinnostivat ylipäätään lukijoitamme hyvin. Mutta onko siinä kuitenkin jotain suomalaista, että eniten kiinnosti juttu, jossa fanit haukkuivat Puljujärveä huonon suorituksen jälkeen?

1. Aleksandr Ovetshkinin vaimo julkaisi karmean kuvan miehensä jalasta – ”Sidney Crosbyn aivot näyttävät tuolta”
Ja sitten se luetuin juttu, jossa sanavalmis jääkiekkofani onnistui kekseliäästi yhdistämään Ovetshkinin mustelman peittämän jalan ja Crosbyn aivot. Tätä on turha yrittää selittää: lue juttu yltä.