Suomalaishyökkääjä Patrik Laineen erityisvahvuus on laukaus. Sitä on paha kiistää.

Laukauksen maagisuutta hämmästeltiin ympäri NHL:ää Laineen tulokaskauden aikana.

Moni on pohtinut sitä, miten Laine pystyy ampumaan pienestä tilasta niin teräviä kuteja, vieläpä todella pienellä liikkeellä.

– Ei siinä ole mitään järkeä, Jets-hyökkääjä Shawn Matthias ihmetteli The Athleticin mukaan.

– Hänellä on sellainen pitkä, huojuva tikku, joka taipuu ihan järkyttävästi. Miten kukaan edes pystyy käyttämään tuollaista?

– Hänen kohdallaan kyse on kuitenkin siitä, että laukauksen lisäksi hänellä on niin paljon taitoa, Matthias kehuu suomalaishyökkääjää.

Laine tuottaa harmaita hiuksia harjoituksissa muun muassa Jetsin maalivahdeille.

– Hän ohittaa heitä ihan tuosta noin vain. Se on vakuuttavaa, Matthias nostaa peukkua ylös.

Matthiasin mielestä Laineen laukausta on vaikea edes verrata muihin.

– Se on paras, mitä olen koskaan nähnyt. En oikein usko, että olisin pelannut sellaisen pelaajan kanssa, johon sitä voisi verrata.

– Ei voi, hän tähdentää.

Jetsin riveissä Laineen erityisosaaminen pisti silmään jo viime syksynä.

– Hän sai isoa hehkutusta, kun hän tuli World Cupin jälkeen meidän mukaamme. Muistan sen, kun olin jäällä hänen kanssaan ja katselin muutamia laukaisuharjoituksia. Hän tuli ja paukutti viidestä yrityksestä vähintään neljä sisään, eivätkä maalivahdit ehtineet edes kunnolla reagoimaan. Sitä oli vain, että ”ok!”, Jetsin puolustaja Josh Morrissey muistelee.

– Kaikki hehkutus oli ihan ansaittua. Se laukaus on vakuuttava. Sitä vain toivoo, että pääsee itse syöttämään, koska siinä on hyvä mahdollisuus päästä pisteille, Morrissey naureskeli.