Edmonton Oilersin suomalaislupaus Jesse Puljujärvi on päässyt viime viikkoina pelaamaan joukkueensa ylivoimaisen ykköstähden Connor McDavidin rinnalla.

Tulos on ollut välittömästi huikeaa, kun 19-vuotias suomalainen on takonut viimeiseen viiteen peliin tehot 3+2.

Ilmoille on heitetty paljon ajatuksia, että onko Puljujärven huippuvire pelkästään megatähti Connor McDavidin maagisuuden ansiosta.

Oilers-luotsi Todd McLellan kuitenkin tyrmää tämän väitteen.

– Syy ei ole McDavidissä, vaan Jessessä itsessään. Hän näyttää päivä päivältä itsevarmemmalta. Hän pelaa aivan erilaista peliä kuin aikaisemmin. Se näkyy meille kaikille. Hän käyttää erilaisia työkaluja, kuin pelkästään laukauksen hakemista, McLellan vakuuttaa Oilersin verkkosivuilla.

Puljujärvi kirjasi viime pelissä tehot 1+1 ja erityisesti nuorukaisen taistelumaali keräsi kehuja päävalmentajalta.

– Hänen maalinsa viime pelissä – hän meni maalille ja pysähtyi. Sitten hän taisteli isoa pelaajaa vastaan ja viimeisteli kaatuessaan. Moni hänen maaleistaan on syntynyt muutaman metrin päästä maalista. Hän alkaa tajuamaan sen ja siitä tulee mukava pieni palkinto, jos hän saa kiekon sinne alueelle, McLellan sanoo.

Oilers pelaa seuraavan kerran ensi yönä, kun vastaan asettuu Nashville Predators Suomen aikaan kello 04:00 alkavassa ottelussa.