Colorado Avalanchen ja Arizona Coyotesin välisessä viimeöisessä ottelussa nähtiin ehkä NHL-kauden rumin temppu.

Coyotesin nelosketjun jyrä Zac Rinaldo sortui täysin silmittömään tekoon kamppailun toisessa erässä.

Rinaldo taklasi suomalaishyökkääjä Mikko Rantasen ketjutoveria Nathan MacKinnonia keskialueella, minkä seurauksena kanadalaishyökkääjä satutti itseään.

Rinaldolle ei kuitenkaan riittänyt se, vaan peluri hyökkäsi välittömästi nuoren superlupauksen Samuel Girardin kimppuun, ja antoi kovan moukarin iskua odottamattoman nuorukaisen naamaan.

Avalanchen puolustaja Erik Johnson hyökkäsi välittömästi Rinaldon kimppuun ja antoi todellisen turpasaunan törkytempun tehneelle hyökkääjälle.

Myös MacKinnon ja Coyotes-hyökkääjä Josh Archibald heittivät hanskat jäähän ja tappelivat keskenään.

Rinaldolle langetettiin lopulta ottelurangaistus, mikä tarkoittaa sitä, että häntä odottaa tapauksesta pelikielto.

Rinaldo on saanut NHL-urallaan neljä pelikieltoa, jotka ovat olleet pituudeltaan kahden, neljän, kahdeksan ja viiden ottelun mittaisia. Viimeisin näistä tapahtui kaudella 2015-16.

MacKinnon ja Archibald saivat viiden minuutin rangaistukset ja kymmenen minuutin käytösrangaistukset mieheen.

Johnsonille sai Rinaldon murjomisesta viiden minuutin jäähyn tappelemisesta, sekä kahden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta.

Girard ja MacKinnon pystyivät jatkamaan ottelua iskuista huolimatta.

– Antaisin Rinaldolle loppukauden mittaisen pelikiellon, Sportsnetin toimittaja Eric Engles sanoi Twitterissä.

Avalanche sai tilanteen jälkeen viimeisen naurun, koska he iskivät peräti neljä maalia seuraavan neljän minuutin aikana. Avalanche voitti ottelun lopulta lukemin 6-2.

Coyotesin suomalaisvahti Antti Raanta ajettiin pois maalilta kolmannen Avalanchen maalin jälkeen.