Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho jatkoivat hirmuisessa vireessä viime yönä, kun Carolina Hurricanes kaatoi NY Islandersin kotonaan maalein 4–2.

Aho aloitti maalinteon jo ajassa 1.50 ylivoimalla. Teräväinen antoi näyttävän poikkikentän syötön, josta Aho tälläsi onetimerilla kiekon verkkoon. Tasan 1.50 myöhemmin osat vaihtuivat, kun Teräväinen maalasi Ahon syötöstä.

Toisen erän lopulla Teräväinen teki illan toisensa upealla laukauksella, joka tärähti aivan maalin yläraudan alle. Aho sai tähänkin maaliin syöttöpisteen.

Suomalaiskaksikko on aivan poskettomassa lyönnissä: Teräväinen on tehnyt kuudessa viime pelissä tehot 5+7=12 ja Aholla on pitkän kuivan kauden jälkeen kasassa pisteet 4+5=9 neljässä viime pelissä.

Teräväiselle oli hirmuvireelle hieman, voisiko sanoa suomalainen, selitys.

– Saamme onnekkaita pomppuja, joten siksi onnistumme myös tekemään maaleja, Teräväinen ”analysoi” nhl.comilla.

– Me vain menemme pelaamaan, emmekä ajattele liikaa, suomalainen jatkoi.

Ahon 1–0- ja Teräväisen 4–2-maali olivat ylivoimaosumia.

– Ylivoimapelimme on ollut vähän tuskaista, mutta vihdoinkin saimme vähän onnistumisia. Jos emme tee maaleja, haluamme kuitenkin luoda hyviä maalipaikkoja. Tänään teimme maalin aikaisessa vaiheessa peliä, mikä oli hyvä asia, Teräväinen kommentoi.

Carolinan päävalmentajan Bill Petersin mukaan Teräväisen maalivireessä on kyse hieman muustakin kuin ”onnekkaista pompuista”.

– Hän on vaarallinen ja hänellä on hyvä laukaus. Itseasiassa hänen laukauksensa on aliarvostettu. Hän lähettää kiekon liikkeelle hyvin ja laukaus on myös painava. Emme vaan näe hänen käyttävän sitä tarpeeksi usein, Peters sanoi nhl.comille.

– Nyt, kun hän on saanut vähän palkintoa laukomisestaan, hänen pitäisi vain muistaa jatkaa samalla tavalla, Peters pohti.

Teräväisen ensimmäisen maalin näet tästä linkistä.

Teräväisen toisen maalin näet tästä linkistä.

Ahon maalin näet allaolevasta twiitistä.

NHL

@NHL
Sauce + a @SebastianAho one-timer = perfection. #NYIvsCAR