Arizona Coyotesin organisaation yhden suurimman timantin Dylan Stromen ammattilaisura ei lähtenyt odotetulla tavalla liikkeelle.

Kesän 2015 varaustilaisuudessa NHL:n nuorten tähtien Connor McDavidin ja Jack Eichelin jälkeen varattu Strome ei ole vieläkää vakiinnuttanut paikkaansa NHL:n puolelta.

20-vuotias hyökkääjä aloitti tämän kauden NHL:n puolella pelaten kaksi ottelu ilman tehopisteitä.

Coyotesin johto päätti sen jälkeen, että Stromelle parempi paikka kehittyä on AHL ja Tucson Roadrunnersin joukkue.

AHL-komennuksen jälkeen kanadalaispelurin tahti on ollut ilmiömäistä.

Strome on paukuttanut 15 otteluun hurjat kahdeksan maalia ja 26 tehopistettä, millä irtoaa koko AHL:n pistepörssin kärkipaikka, vaikka hänellä on noin viisi peliä vähemmän tilillään kuin muilla pörssin kärkinimillä.

Coyotesin GM John Chayka palkitsi AHL:ssä tuhoa kylväneen nuorukaisen Suomen aikaan maanantain vastaisena yönä NHL-kutsulla.

Megalupaavan taiturin uskotaan pelaavan jo Coyotesin seuraavassa ottelussa Edmonton Oilersia vastaan, jossa pelaa hänen vanhempi veljensä Ryan Strome.

– Dylan teki loistavaa työtä AHL:ssä, ja käytti mahdollisuutensa kehittää peliään. Hän keskittyi juuri niihin asioihin, mitä pyysimme häneltä ja hän oli todella tehokas. Odotamme hänen tulevan NHL:n puolelle ja jatkavan kauttaan täällä, Chayka sanoo Coyotesin kotisivuilla.

– Hänen pistetahtinsa AHL:ssä on ollut eliittiä – erityisesti noin nuorelta pelaajalta. Hän on todella itsevarma kiekon kanssa ja hän on käyttänyt hyödyksi maalipaikkansa. Hän on kehittynyt jatkuvasti kokonaisvaltaisemmaksi, joten uskoimme, että hän on ansainnut paikkansa Coyotesista, GM jatkaa.

Strome lähtee itsevarmoin mielin hakemaan läpimurtoa NHL:ssä.

– Tein mitä he pyysivät, kun he lähettivät minut alas. Minusta tuntuu, että olen pelannut todella hyvin. Olen todella innoissani tästä ja toivottavasti pysyn NHL:ssä, nuorukainen sanoo.

Coyotesilla ei ole NHL:n parasta hyökkäysarsenaalia, mutta hyökkäyspäässä lahjakkaalle kanadalaiselle on varattu paikka joukkueen kärkikentistä.

– Aiomme laittaa hänet pelipaikalle, missä hän voi menestyä. Hän on uniikki pelaaja, ja hänen pitää olla hyökkäävissä tilanteissa, jotta hän voi kehittää peliään. Päävalmentaja Rick Tocchetilla ja hänen apulaisilla on jo ideoita, miten voimme käyttää parhaiten hänen taitotasoaan, Chayka sanoo.