NHL:ssä leivottiin sunnuntaiyönä jättimäinen kolmen NHL-joukkueen sisäinen vaihtokauppa.

Siirtohuhuissa lähes vuoden pyörinyt Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Matt Duchene löysi vihdoin uuden osoitteen, kun Ottawa Senators hankki kohua aiheuttaneen kanadalaisen riveihinsä. (Lue vaihtokaupasta lisää klikkaamalla tästä.)

Avalanchen GM Joe Sakic paljasti vaihtokaupan jälkeen BSNDenver-sivustolle, että Duchene oli pyytänyt siirtoa pois joukkueesta jo viime vuoden joulukuussa.

Sakic oli saanut Duchenesta paljon tarjouksia monelta eri NHL-seuralta viime kevään siirtorajalla ja kesällä kauden jälkeen, mutta 1378 ottelua NHL:ssä pelannut legenda ei suostunut joukkueiden mataliin tarjouksiin.

Duchenen lähtö ei tapahtunut ihan tyypillisimmällä tavalla. Hänet nimittäin kaupattiin kesken NHL-ottelun, kun hän oli pelannut kaksi vaihtoa New York Islandersia vastaan. Valmentajat ilmoittivat kanadalaispelurille, että hänet on kaupattu pois ja käskivät miestä pakkaamaan kamansa.

Toimittaja Adrian Daterin mukaan Duchene oli juuri käynyt pukukopissa suihkussa ja oli valmis lähtemään lentokentälle, kun Avalanchen joukkue saapui samalla ensimmäiselle erätauolle 0-2-tappioasemassa.

Duchene ei ehtinyt antamaan kunnolla edes hyvästejä joukkuetovereilleen, vaan joutui lähtemään lähes välittömästi lentokentälle. Kanadalaispeluri ehti kuitenkin vaihtamaan muutaman nopean sanan kahdeksan vuotta samassa seurassa pelanneen puolustaja Erik Johnsonin kanssa, joka toivotti hänelle onnea.

Avalanchen varakapteeni Johnson antoi ottelun jäleen harvinaisen suorasanaiset kommentit pitkäaikaisen joukkuetoverin lähdöstä.

– Fakta on se, että hän ei halunnut pelata joukkueellemme enää. Uskon, että moni meidän pelaajamme tavallaan jo odotti vaihtokaupan tapahtumista. Me kaikki haluamme voittaa tälle joukkueelle ja Denverille. Hän halusi jotain muuta. Se on hänen oikeutensa, mutta nyt meillä on joukkue, joka vetää samasta narusta samaan suuntaan, Johnson sanoi BSNDenverille.

– Kaveri, joka ei halunnut olla täällä, tuli paikalle joka päivä ja teki töitä hyvällä asenteella. Mutta loppujen lopuksi tänne jääneet haluavat pelata Colorado Avalanchelle ja tehdä upeita asioita täällä. Hän ei selvästikään halunnut, Johnson jatkoi.