Kanadalaisyhtiö TSN rankkasi sivuillaan NHL:n ykkösketjut paremmuusjärjestykseen.

Listauksessa oli tehty yhteistyötä monien asiantuntijoiden kanssa. Rankingissa painotettiin muun muassa sitä, miten ketjut ovat esiintyneet harjoituskaudella ja keneltä voi odottaa parasta tulosta heti kauden alkuvaiheilla.

Ykköseksi nousi Edmonton Oilersin ketju Patrick MaroonConnor McDavidLeon Draisaitl.

– Oilersin päävalmentaja Todd McLellan yritti tehdä kaikkensa sen eteen, että McDavid ja Draisaitl olisi saatu eri ketjuihin. McDavidin vierellä kokeiltiin Ryan Stromea, Jesse Puljujärveä ja Kailer Yamamotoa, mutta paras vaihtoehto oli laittaa viime kauden tehokaksikko yhteen. Houkutus kävi liian suureksi, toimittaja Frank Seravalli kirjoitti jutun yhteydessä.

Kakkoseksi rankattiin puolestaan Dallas Starsin uusittu ykkösketju, jossa mukana ovat Tyler Seguin, Jamie Benn ja kesän hankinta Aleksandr Radulov.

Viidenneksi rankatussa Winnipeg Jetsin kärkiketjussa olisi voinut olla mukana myös Patrik Laine, mutta suomalaishyökkääjä on aloittamassa kauden kakkosketjun puolella.

Suomalaisista korkeimmalla esiintyi Aleksander Barkov, jonka johtama ketju oli sijalla 12. Barkov hyökkää alkukaudella yhdessä Jonathan Huberdeaun ja Jevgeni Dadonovin kanssa.

– Huberdeau ja Barkov olivat sivussa viime kaudella yhteensä 72 ottelun ajan, mikä oli iso syy sille, miksi Panthers otti kaksi askelta taakse päin toissa kauteen nähden.

Minnesota Wildista TSN nosti ykkösketjuksi Eric Staalin johtamana vitjan (laidoilla Nino Niederreiter ja Charlie Coyle). Näin Mikko Koivun, Mikael Granlundin ja Jason Zuckerin muodostama kolmikko ei ollut ollenkaan arvostelun kohteena.

Carolina Hurricanesista Sebastian Aho oli mukana ketjussa, missä vierelle oli sijoitettu Victor Rask ja Elias Lindholm.

– Päävalmentaja Bill Petersin hyökkäys on yksi tasapainoisimmista koko NHL:ssä. Heillä jokaista kolmea kärkiketjua voi pitää ykkösenä. Tuo kolmikko nakutti viime kaudella 139 pistettä, mikä oli kaikista eniten muihin vitjoihin nähden, Seravalli kävi läpi, rankaten ketjun sijalle 24.

Tuoreeltaan Peters on hieman muuttanut vitjoja, sillä Ahon ja Lindholmin välissä on nähty Jordan Staal.

Colorado Avalanchen nuori suomalaistähti Mikko Rantanen oli sen sijaan esillä varsin mollivoittoisesti listauksessa.

TSN sijoitti Rantasen, Nathan MacKinnonin ja Sven Andrighetton ketjun viimeiselle paikalle (31.).

– Rantanen on edelleen opetteluvaiheessa 20 maalin tulokaskauden jälkeen ja samalla ilmoilla on paljon kysymysmerkkejä siitä, pystyykö Andrighetto olemaan yhtä tehokas, mitä hän oli viime kauden loppuvaiheilla Avalanchen paidassa, Seravalli antoi taustaa epäilyille.