Viime kaudella nähtiin vasta pieniä maistiaisia siitä, millaiseksi jääkiekkoilijaksi HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen on kasvamassa.

Tänä syksynä tarina on toinen. Jos Heiskanen oli viime kaudella se nuori huippulupaus, jolta nähdään hienoja suorituksia silloin tällöin, on hän kasvanut tälle kaudelle yhdeksi Liigan parhaaksi puolustajaksi.

Dallas Starsin kolmosvaraus on noussut selväksi HIFK:n ykköspuolustajaksi sen jälkeen, kun hän palasi kaukaloihin ennen runkosarjaa saamansa aivotärähdyksen jälkeen.

Seitsemän ottelua, tehot 4+4 ja peliaikaa ottelua kohden yli 23 minuuttia. Melkoisia lukuja 18-vuotiaalle pelaajalle, joka teki viime kaudella yhteensä pisteet 5+5.

Heiskasella on kyky ottaa tilanne haltuun ja luoda maalipaikkoja tyhjästä. Näin lahjakkaita pelaajia nähdään liigajäillä aniharvoin.

Puolustajan liikkeestä kaukalossa näkee, että luistelu alkaa jo tässä vaiheessa uraa olla liigatasolle ylivoimaista. Vastustajat näyttävät aseettomilta, kun Heiskanen tekee nousujaan kiekon kanssa.

Juonikkuus ja poikkeukselliset taidot muistuttavat toista saman tason lahjakkuutta Mikael Granlundia, kun hän pelasi HIFK:ssa.

Siksi on helppo todeta, että tämän nuorukaisen otteita kannattaa tämän kauden aikana käydä katsomassa vielä, kun siihen on aikaa.

Heiskanen ei pelaa tämän kauden jälkeen otteluakaan kotimaan kaukaloissa hetkeen, sillä lähtee ensi kaudella rakentamaan mittavaa NHL-uraa.