Toista kauttaan NHL:ssä pelaava Toronto Maple Leafsin superjuniori Mitch Marner teki tulokaskaudellaan huimat 61 tehopistettä (19+42), mikä oikeutti tulokkaiden pistepörssin jaettuun kolmanteen sijaan.

Maple Leafsin kesän 2015 ensimmäisen kierroksen 4. vuorolla varatulla Marnerilla oli vain kolme tehopistettä vähemmän, kuin suomalaistähti Patrik Laineella ja kahdeksan vähemmän kuin joukkuetoverillaan Auston Matthewsilla.

20-vuotiaan Marnerin alkanut NHL-kausi on kuitenkin lähtenyt odotuksiin nähden surkealla tavalla liikkeelle, vaikka nuorukaisella on jo tehopisteet 1+3=4 kasassa viiden pelin jälkeen.

Supertaitavan Marnerin tehotilasto on kuitenkin pakkasella peräti -6 ja Maple Leafsin päävalmentajan Mike Babcockin täytyi reagoida suojattinsa heikkoihin otteisiin tekemällä muutoksia.

Babcock laittoi maanantain harjoituksissa koko joukkueen kakkosketjun uusiksi, missä pelasi Marnerin lisäksi James van Riemsdyk ja Tyler Bozak. Kokenut luotsi tiputti Marnerin tylysti neljänteen ketjuun, missä pelaa NHL-jyrät Matt Martin ja Dominic Moore.

– Ei laiteta tälle siirrolle liikaa painoarvoa. Heidän ketjunsa ei toiminut, joten tasatilanne menee veteraanille, Babcock perusteli siirtoa The Athletic -lehden toimittajan Jonas Siegelin mukaan.

NHL:ssä yli 300 ottelua pelannut eläköitynyt pelaaja ja asiantuntijana nykyään toimiva Patrick O’Sullivan otti myös kantansa aiheeseen.

– Jos Marner pelaa neljännessä ketjussa tai vaikka istuu seuraavan pelin katsomossa, se ei ole maailman loppu. Hänen täytyy olla parempi. Tervetuloa NHL:ään! Täällä tulokset määräävät, HIFK:ssa pikavisiitin tehnyt O’Sullivan kertoo Twitterissä.

Mark Masters

@markhmasters
Lines at Leafs practice

Hyman-Matthews-Nylander
Marleau-Kadri-Komarov
JvR-Bozak-Brown
Martin-Moore/Fehr-Marner
Leivo