Helsingin IFK:n 18-vuotias tähtipuolustaja Miro Heiskanen pelasi viime viikolla kauden ensimmäiset runkosarjan ottelunsa sen jälkeen, kun hän loukkaantui CHL-ottelussa ennen Liigan alkamista.

– Kyynärpää tuli naamaan ja aivotärähdys. Kyllä siinä aika rauhassa piti edetä. Varsinkaan alussa ei saanut juuri mitään tehdä. Pikkuhiljaa pyöräilyä, sitten salia ja lopulta jäälle. Suhteellisen kauan menee toipua tuollaisesta täyteen kuntoon, Heiskanen kertaa loukkaantumistaan SuomiKiekon haastattelussa.

Nyt Heiskanen on jälleen iskussa. Hän on ottanut välittömästi ison roolin HIFK:n takalinjoilla ja teki muun muassa hienon maalin Lukon verkkoon lauantaina. Toipuminen päävammasta oli kuitenkin rankka kokemus heti kauden alkuun.

– Kyllä nyt ainakin siinä mielessä oli, ettei olisi toivonut tuollaiseen paikkaan. Näitä sattuu, eikä niille voi mitään, hän sanoo.

”Tuollaisella paikalla” Heiskanen tarkoittaa sitä, että loukkaantuminen tuli juuri ennen kuin hänen piti lähteä Dallas Starsin syksyn NHL-leirille.

– Olisi ollut kiva päästä sinne näyttämään, mutta ei voi mitään, Heiskanen huokaa.

Heiskanen kertoo olevansa nyt täydessä kunnossa, mutta kiekon kanssa pelatessa on hieman hakemista, kun jäällä hän on ollut niin vähän aikaa. Nuoren puolustajan vastuu on kasvanut HIFK:n takalinjoilla selvästi ja nuorukainen on siihen valmis myös vastaamaan.

– Vastuuta tarvtseekin ja paljon jääaikaa, että voi kehittyä. Iso rooli tuntuu hyvältä.

Heiskasen kaikki tekeminen luonnollisesti ensimmäisen kierroksen varauksena tähtää Dallasiin ensi kesäksi. Voimaharjoittelua hän tekee omien sanojensa mukaan eniten.

– Kyllä sen on jo huomannutkin. Helpompi on tuolla kulmissa vääntää ja vetoonkin on tullut voimaa. Enemmän sitä silti koko ajan tarvitaan.