NHL-uransa aikana yhteensä 1212 runkosarjaottelua pelannut Vinny Lecavalier on helmikuussa upean eleen kohteena.

Lecavalierin paita (numerolla 4) nostetaan Tampa Bay Lightningin kotihallin Amalie Arenan kattoon.

Juhlallinen tilaisuus on ohjelmassa 10. helmikuuta Lightningin ja Los Angeles Kingsin välisen ottelun alla.

Ele on varsin harvinainen Lightningilta, sillä seura on jäädyttänyt tähän mennessä vasta yhden pelipaidan. Viime kaudella hallin kattoon nostettiin Martin St. Louisin pelipaita (#26).

– Paidanjäädytys on suuri kunnia. Haluan kiittää koko Lightningin organisaatiota ja omistajaa Jeff Vinikiä tästä upeasta eleestä, Lecavalier sanoo Lightningin verkkosivuilla.

– Koko Tampa Bayn yhteisö on kohdellut niin minua kuin perhettäni upealla tavalla ja on entistä hienompaa kokea tämä kunnianosoitus heidän kanssaan. Olemme innoissamme helmikuun 10. päivästä, jolloin voin jakaa monia muistoja perheeni kanssa.

Lecavalier oli vuonna 1998 koko NHL-varaustilaisuuden ykkösnimi, kun Lightning huusi hänet itselleen. Seuraa hän edusti yhteensä 14 kauden ajan.

Lightningissa Lecavalier teki aikanaan varsin ikonisella tavalla NHL-historiaa. Hänet nimittäin valittiin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana kapteeniksi. Kyseisen viran Lecavalier otti vastaan 19 vuoden ja 314 päivän ikäisenä.

Ennätys on laitettu uusiksi 2000-luvun puolella muutamaan eri otteeseen. Tällä hetkellä kyseisen tilaston kärkipaikalla on Edmonton Oilersin Connor McDavid, josta tehtiin kapteeni 19 vuoden ja 266 päivän ikäisenä.

Lightningin lisäksi Lecavalier edusti NHL-uransa aikana Philadelphia Flyersia ja Los Angeles Kingsiä. Lecavalier voitti NHL:n maalikuninkuuden kaudella 2006-07, jolloin hän iski peräti 52 maalia.