Ylen artikkelissa käydään läpi huippumaalivahti Ville Husson vaikeudet kohti huippuammattilaisen elämää.

Koko junioriaikansa poikkeuksellisen lahjakkaana maalivahtina tunnetuksi tullut Husso teki nuorena läpimurtonsa Liigaan ja oli yksi puhutuimpia suomalaispelaajia.

Nykyisin St. Louis Bluesin organisaatiossa pelaava 22-vuotias Husso loisti debyyttikaudellaan HIFK:ssa, mutta sitten alkoivat vaikeudet, kun kova harjoittelu vaihtui lahjoilla suorittamiseen, minkä lisäksi elämäntavat olivat kaukana vaaditusta.

Tuohon aikaan Ylen artikkelin mukaan HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas oli todennut Husson isälle, että toivottavasti nuorella maalivahdilla ei nouse pissa päähän.

– Kyllähän siinä niin taisi käydä. Ensimmäinen kausi IFK:ssa toi julkisuutta, selkääntaputtelijoita riitti ja kasvot olivat harva se päivä Hesarissa. Oli se melkoinen katastrofikausi. Nuorella pojalla meni pää sekaisin, ja olihan se meillekin uutta, isä toteaa artikellissa.

Myös Husso itse myöntää, että ensimmäiset vuodet ammattikiekkoilijana olivat hankalaa aikaa.

– Kun sain ensimmäisen liigasopimukseni, niin tuntui, että olisin vähän korkeammalla kuin muut, hän myöntää.

NHL-varauksenkin ansainnut maalivahti ryhtyi kuitenkin töihin oikealla hetkellä. Vaikeuksista vuosi eteenpäin, ja Husso torjui kolmannella kaudella päällään seisten HIFK:n liigafinaaleihin ja valittiin kauden parhaaksi maalivahdiksi Liigassa vain 20-vuotiaana.

Nyt hän jahtaa toista kauttaan NHL-unelmaansa Pohjois-Amerikassa.

– Toivottavasti NHL-komennus tulee tällä tulevalla kaudella, eikä se jäisi vain yhteen peliin, vaan saisin jäädä. Pääsisin kokemaan sen elämän, tulisi voittopelejä eikä menisi monta maalia. Ei se tule olemaan helppoa, mutta teen kaikkeni, että se tulisi tapahtumaan. Jos ei ensi kaudella, niin sitten seuraavana. Minulla ei ole mihinkään kiire.