© Kuva: Getty Images

Penguins joutumassa vaikeuksiin tähtihyökkääjän palkan kanssa – ansaitsee isot tulot

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Pittsburgh Penguinsille Stanley Cupin ratkaissut ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvist on mielenkiintoisessa tilanteessa sopimuksensa kanssa.

Sidney Crosbyn, Jevgeni Malkinin sekä Phil Kesselin varjoon jäänyt Hörnqvist on ollut äärimmäisen tasainen pelaaja koko NHL-uransa ajan.

Nashville Predatorsia ja Penguinsia edustanut 30-vuotias laituri on pelannut seitsemän kokonaista kautta NHL:ssä ja tehnyt jokaisena vuonna yli 20 maalia.

Pittsburghissa vietetyn kolmen kauden aikana hän on tehtaillut 216 runkosarjan ottelussa tehot 68+78=146.

Lisäksi hän on ollut molemmissa mestaruuksissa isossa roolissa. 2016 keväällä hän takoi pudotuspeleissä yhdeksän maalia, ja viime keväänä syntyivät teho 5+4 19 ottelussa.

Hörnqvistin sopimus loppuu ensi keväänä, joten nykyisillä näytöillään ruotsalainen odottaa varmasti arvoistaan sopimusta. Nykyinen sopimus tuo hänelle 4,25 miljoonan dollarin vuositulot.

Esimerkiksi Edmonton Oilers maksaa Milan Lucicille kuusi miljoonaa vuodesta. Samaa palkkaa tienaa myös Loui Eriksson Vancouverissa. Toronto Maple Leafs puolestaan otti 37-vuotiaan Patrick Marleaun 6,25 miljoonan palkalla.

Tätä peilaten Hörnqvist ansaitsee kovilla näytöillään saman luokan palkan, mutta Penguins ei sitä välttämättä pysty tarjoamaan, kun joukkueella on jo useampi kovaa palkkaa nauttiva pelaaja.

Ensi kausi tuleekin olemaan mielenkiintoinen Hörnqvistin osalta, sillä ruotsalainen saattaa vaihtaa kauden jälkeen muihin maisemiin, ellei Penguins tee peliliikkeitä hänen hyväkseen.

Henri Havusela

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon