Boston Bruinsin isoin uutinen tällä viikolla oli kuuden vuoden jatkosopimus nuorelle huippuhyökkääjälle David Pastrnakille.

Seuran GM Don Sweeney paljasti kuitenkin medialle toisenkin ison uutisen. Bruins on aloittanut jo jatkosopimusneuvottelut Zdeno Charan kanssa, vaikka 40-vuotiaalla puolustajalla on vielä ensi kausi sopimusta jäljellä.

– Olen keskustellut Z:n (Charan) kanssa. Hän on tuonut esille halunsa jatkaa kiekon pelaamista. Haluamme pitää hänet jatkossa osana Boston Bruinsia. Kun saamme harjoitusleirin päätökseen ja kauden käyntiin, me jatkamme keskusteluita, Sweeney kertoi Boston Heraldille.

Charaa voi pitää melkoisena teräsmiehenä, sillä harva yli kaksimetrinen kiekkoilija pystyy pitämään tasonsa yli 40-vuotiaaksi.

Mittavan uran NHL:ssä pelannut Bruinsin kapteeni pelasi viime kaudellakin huimalla tasolla tehden runkosarjassa tehot 10+19 ja teholukeman ollessa erittäin hyvä +18.

Kiirettä jatkosopimuksen kanssa ei pidetä.

– Meillä ei ole aikaikkunaa neuvotteluissa. Luulen, että hän haluaa pelata. Hän pystyy pelaamaan ja mielestäni hän on vaikuttava pelaaja, Sweeney linjasi.