Nyt on pakko ottaa omia sanojaan takaisin.

Kirjoitin eilen illalla SuomiKiekko-sivustolle kommentin, jossa pidin Liigan langettamaa viiden ottelun pelikieltoa SaiPan Cody Kunykille vahvana signaalina ja linjavetona.

Lue alkuperäinen juttu tästä.

Jo eilisessä kommentissani pohdin, että rangaistus olisi toki voinut olla paljon kovempikin, etenkin Liigan uudet kurinpitolinjaukset huomioiden.

Niissä sanotaan muun muassa näin:

”Päähän kohdistuneet taklaukset on asetettu korostuneen huomion kohteeksi.”

Ja näin:

”Erityisesti tahalliseksi tulkittavien sekä merkittävää huolimattomuutta osoittavien päähän kohdistuneiden taklauksien rangaistusasteikkoa korotetaan aikaisemmasta rangaistustasosta.”

Kaikki pystyvät näkemään vaikkapa tästä Liigan linkistä, että Kunykin taklaus KooKoon Michael Keräseen on erittäin tahallinen ja osoittaa erittäin merkittävää huolimattomuutta.

Siis kaikki paitsi Liigan kurinpitoryhmä.

Ylen tänään julkaisemassa kurinpitodelegaation puheenjohtajan Sampo Liusjärven haastattelussa tämä toteaa näin:

– Kyse ei ollut delegaation mielestä tahallisesta vahingoittamisyrityksestä.

Anteeksi, mutta mitä helvettiä minä juuri luin? Sehän oli jumalauta kosto edellisestä tilanteesta! Kosto!

Tästä delegaation näkemyksestä ja Liusjärven lausunnosta olen vielä paljon enemmän huolestunut kuin SaiPan päävalmentajan Tero Lehterän eilisestä ”se (taklaus) tuli ja meni” -heitosta.

Ennen kautta Liiga nimenomaan painotti ja lupasi, että nähdyn kaltaisiin tekoihin puututaan kovalla kädellä. Nyt Liigan kurinpito onnistui kauden ensimmäisellä päätöksellään ja ennen kaikkea sen perusteluilla viemään pohjan koko kauden toiminnaltaan.

Jälleen kerran.

Kaiken lisäksi Liusjärvi vielä sanoi, ettei ole huolissaan avausviikonlopun tapahtumista, vaikka kaukaloissa nähtiin kaksi pelikieltoihin johtanutta päähän kohdistunutta taklausta.

– Tilanteet vaihtelevat. Ei voi ensimmäisen viikonlopun perusteella sen enempää huolestua, Liusjärvi lausui samassa Ylen haastattelussa.

Sääliksi käy pelaajia.

Ja pelottaa heidän puolestaan.