Los Angeles Kingsissä kaksi kertaa Stanley Cupia juhlineen Drew Doughtyn tulevaisuus on ollut kesällä puheenaiheena kiekkopiireissä.

Jääkiekossa oikeastaan kaiken voittaneen (Stanley Cup, olympiakulta, World Cup ja MM-hopea) Doughtyn sopimus Kingsissä loppuu ensi kauteen. Kanadalaisen panos joukkueen takalinjoilla on suuri, sillä LA elää pitkässä juoksussa puolustuspelin kautta.

Kingsin heiveröinen alakerta olisi pulassa ilman Doughtya. NHL.comin toimittaja Dan Rosenin mukaan kanukki on kertonut, että puolustaja haluaa pysyä Los Angeles Kingsissä koko uransa ajan ja että hän haluaa voittaa Stanley Cupin joukkueen paidassa.

Toisaalta, sivuston mukaan Doughty oli kertonut The Hockey Newsille, että hän jättää Kingsin, jos joukkue ei ”lähde oikeaan suuntaan”. LA voitti Stanley Cupit kesällä 2012 ja 2014, mutta tuon jälkeen miehistön meno on ollut melkoista korpivaellusta.

Kingsin iloksi Doughty oli tosin sanonut tiistaina, että hän on innoissaan nipun suunnasta. Joukkueessa puhaltaa uudet tuulet, sillä John Stevens on tuore päävalmentaja ja Rob Blake uusi GM.

Rosen näkee, että vankka kausi pudotuspeleineen voisi riittää Doughtylle, ja hän sorvaisi jatkopahvin LA:n kanssa.