Esittelyssä Liigan parhaat puolustajat – ”Poikkeuksellisen tasokas liigajäille”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarja starttaa perjantaina, joten on aika listata myös huippuyksilöitä uuden kauden kynnyksellä.

Kotimaan kaukaloissa nähdään tänäkin vuonna suuri määrä huippupuolustajia, joiden panos tulee olemaan oleellisessa osassa joukkueidensa menestystä.

SuomiKiekko listaa Liigan parhaat puolustajat tämän kauden runkosarjassa.

1. Miika Koivisto, Kärpät

Poikkeuksellisen tasokas puolustaja liigajäille. On jopa outoa, ettei Koivisto viety viime kauden jälkeen Jukureista KHL-jäille. Hänet valittiin koko sarjan parhaaksi puolustajaksi, minkä lisäksi hän sijoittui puolustajien pistepörssin toiseksi tehoilla 4+33=37.

Eikä Koivisto missään nimessä ollut pelkästään tehopisteiden osalta esillä, vaan johti mikkeliläisten alakertaa molemmissa päissä kenttää. Koivistolla ei tule missään vaiheessa peliä kiire, sillä hänellä on kyky rytmittää peliä omalla rauhallisella tekemisellään. Fiksu ja erittäin taitava pelaaja. Odotettavissa on tuhoisaa jälkeä Kärppien puolustuksessa.

2. Henrik Tallinder, TPS

38-vuotias puolustaja, joka pystyy omalla panoksellaan kääntämään otteluita. Muun muassa Antti Törmänen sanoi keväällä, että HIFK:lla teki tiukkaa mennä jatkoon turkulaisia vastaan pudotuspeleissä, kun vastassa oli Tallinderin tasoinen puolustaja.

Ruotsalaispakin isoimmat vahvuudet ovat omalla puolustusalueella, mutta Liigassa hän on joukkueensa ykköspuolustaja myös kiekon kanssa. 193-senttistä Tallinderia on vaikea horjuttaa, minkä lisäksi hän on äärimmäisen kova liideri TPS:n pukukopissa. Viime kauden tilastot 10+19=29, +17.

3. Mikko Lehtonen, Tappara

Lehtosella on odotettavissa huippukausi Liigassa Tapparan riveissä. Teki läpimurtonsa viime kaudella KooKoossa ollen joukkueen ykköspuolustaja. 23-vuotias puolustaja lähti kuitenkin kevääksi Ruotsiin HV71:sen riveihin, josta palkintona Ruotsin mestaruus.

Kruunana kaudelle Lehtonen valittiin Suomen maajoukkueeseen MM-kisoihin, joissa esiintyi edukseen ja teki kaksi maalia. Kokonaisvaltaisen pelinsä ansiosta Tapparan ykköspuolustaja tällä kaudella.

4. Mikko Mäenpää, JYP

Edelliset vuodet Sveitsissä pelannut Mäenpää oli todellinen huippuhankinta takaisin Jyväskylään. Kiekollisilta taidoiltaan 34-vuotias pakki on jopa liian hyvä liigajäille.

Mäenpään kiekollisista taidoista kertovat paljon KHL:n henkilökohtainen piste-ennätys 37 sekä Sveitsissä toissa kaudella tehdyt 37 tehopistettä. Terveenä pysyessään taistelee sarjan puolustajien pistepörssin voitosta.

5. Niko Mikkola, Tappara

Tähän olisi voinut valita Tapparasta myös Valtteri Kemiläisen tai Otso Rantakarin, mutta KalPasta siirtyneen Mikkolan odotetaan nousevan todelliseksi huippupuolustajaksi Tapparassa.

Vasta 21-vuotiaan lupauksen kaikki tekeminen tähtää NHL-kaukaloihin, minne pääseminen on täyttä realismia St. Louis Bluesin varaukselle.

Mikkola nousi KalPassa viime kaudella isoon rooliin ja oli johdattamassa joukkuetta finaaleihin. Peräti 196-senttinen puolustaja pelaa fyysistä peliä, mutta auttaa joukkuetta myös hyökkäyspäässä. Kaikki eväät olla tulevaisuudessa maailmanluokan pelaaja.

Henri Havusela


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.