34-vuotias konkarihyökkääjä Kari Sihvonen on siirtymässä Ruotsin neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle (Division 2) Olofström IK:n joukkueeseen.

Olofströmistä alun perin kotoisin olevan Sihvosen siirto varmistuu lopullisesti, kun ruotsalaisyritys Sports Gruppen saa kerättyä kasaan 45 000 kruunua (n. 4730 euroa).

Pelicansin paidasta tuttu Sihvonen on pelannut urallaan 411 ottelua SM-Liigassa, joissa kovana taklaajana ja ärsyttäjänä tunnettu hyökkääjä summasi 36 maalia ja 95 tehopistettä.

Sihvonen pelasi viime kaudella 18 ottelua Ruotsin Division 1 -sarjassa, missä hän summasi tehopisteet 5+2=7.

Haukiputaan Ahmojen juniorimyllystä kiekko-oppinsa saanut Sihvonen pelasi viime sesongilla myös 16 ottelua Englannissa Guildford Flamesin riveissä. Siellä kiekkokiertolainen sai kasaan 12 tehopistettä (3+9).

– Olen pelannut Olofströmin lähellä olevissa joukkueissa viime kausilla. Olen viettänyt myös paljon vapaa-aikaa täällä areenalla perheeni ja kavereiden kanssa. Moni ei tiedä tätä, mutta olen oikeastaan kotoisin Olofströmistä, ja täällä otin elämäni ensimmäiset luistimen piirtoni, Sihvonen kertoo seuran tiedotteessa.

– Vaikka muutin täältä pois jo nuorena, Olofström IK ja tämä kaupunki on aina ollut erityisen tärkeä paikka minulle. Olisi hienoa päästä pelaamaan tässä joukkueessa, ja nyt vihdoin siihen on auennut mahdollisuus, suomalaiskonkari sanoo.