Hallitsevan Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguinsin kokoonpanossa on tapahtunut jonkin verran liikehdintää kesän aikana. Keskushyökkääjistä konkari Matt Cullen siirtyi Minnesota Wildiin ja Nick Bonino Nashville Predatorsiin.

Pittsburghilainen Post-Gazette kirjoittaa, että nyt joukkue etsii kokoonpanoonsa kolmosketjun sentteriä. Hallitseva tuplamestari on sen lisäksi ollut myös jenkkipakki Will Butcherin perässä.

– On olemassa pari kaveria, jotka voisin hankkia, GM Jim Rutherford sanoi sivustolle mystisesti.

AHL:stä NHL:ään voisi sivuston artikkelin mukaan ponnistaa Zach Aston-Reese tai Teodors Blugers. Vaikka Penguinsin yhteistyö farmiseura Wilkes-Barre / Scrantonin kanssa on viime vuosina ollut suorastaan rautaisaa, on joukkueen ensisijaisena tarkoituksena nyt hankkia tyystin uusi pelimies.

Etenkin Cullenin lähtö aiheuttaa Penguinsin leirissä pähkäiltävää. Duunariosaston nöyrä sentteri oli suuressa roolissa mestaruusvuosina.

– Hän on hyvä, vakaa ja luotettava pelaaja asemassaan. Hänellä oli tärkeä rooli menestyksessämme, Rutherford ylistää.

Sivusto nostaa esille myös sen vaihtoehdon, että Jake Guentzel (kuvassa etualalla) siirtyisi laiturin paikalta kokonaan sentteriksi.

Jenkkihyökkääjän rooli on ollut kasvussa, sillä viime kaudella hän teki lopullisen läpimurtonsa taalajäille. Pudotuspeleissä pisteitä 25 ottelussa upeasti 21.