Stanley Cupia kahdesti putkeen juhlinut Pittsburgh Penguins ei ole syöksymässä huipulta alas, vaikka joukkue ei pelillisen menestyksen takia viime vuosina olekaan ollut vahvoilla NHL:n varaustilaisuuksissa.

Penguins ja sen farmiseura Wilkes-Barre / Scranton tekevät erinomaista yhteistyötä, thehockeynews.com kehuu 2020 Vision -juttusarjassaan. AHL:stä NHL:ään ovat viime vuosina ponnistaneet esimerkiksi Jake Guentzel, Conor Sheary (kuvassa oik.) ja Bryan Rust.

Sivusto painottaa, että NHL:ssä voittamaan tottunut joukkue joutuu toisinaan oman menestyksensä uhriksi.

Näin kävi esimerkiksi Los Angeles Kingsille, joka voitti pytyn kesällä 2012 ja 2014. Joukkue ei varaustilaisuudessa parina kesänä rosteriinsa aivan kärkipään timantteja saanut mestaruuksien tuoman heikohkon varausnumeron takia. Kävi niin, että yksi asia johti toiseen, ja lopulta GM Dean Lombardi ja jopa päävalmentaja Darryl Sutter saivat lähteä.

Jim Rutherfordin pingviinit ovat olleet ja ovat edelleen samassa asemassa. Lähivuosien korkein varaus on kesällä 2014 ykköskierroksella napattu Kasperi Kapanen (22.), joka lopulta siirtyi kaupassa Torontoon. Pittsburghiin saapui Phil Kessel.

Eli Penguins ei ole rosteriinsa varaustilaisuuksien kautta saanut timantteja. Sivusto muistuttaa, että vaikka Penguins ei olekaan drafteista tai Kapasesta hyötynyt, joukkue ei välttämättä ole tehnyt mitään ”väärää”.

Penguins on toiminut, kuten dynastian pitääkin. Jos varaustilaisuudesta ei ole iloa, pitää farmiseuran panos hyödyntää.

Pittsburghin ytimeen, jota johtavat Sidney Crosby (kuvassa vas.), Jevgeni Malkin, Kessel, Kris Letang ja Matt Murray, ei välttämättä tarvitse tehdä suuria muutoksia ulkoisilla kaupoilla.

Crosby ja Malkin ovat parinkin vuoden päästä vielä parhaimmillaan, myös yllättäjävahti Murray on tähti tekemisessä.

Johtajiensa kautta peliä tekevä Pens on tehnyt AHL-seuran kanssa mainiota yhteistyötä, sillä AHL:stä NHL-jäille ovat ponnistaneet aiemmin mainitut Guentzel, Sheary ja Rust.

Täten Pensin ja AHL-joukkueen välinen tekeminen on ollut hedelmällistä. Penguinsin ja heidän farmijoukkue Wilkes-Barre / Scrantonin välillä tehdään johdonmukaista ja loistavaa kehitystyötä, joka on hyödynnetty juuri niin kuin dynastian pitääkin.

Sivuston 2020 Vision -juttusarja nostaa Olli Määtän kakkospariin, kesän 2016 kakkoskierroksen varaus Kasper Björkqvist puolestaan voisi viilettää nelosketjun oikeana laiturina.